Aszongya Kelt Pizzás Muffincs
100ml langyos tej
21g élesztő
250g liszt
1 teáskanál só
40g vaj
1 tojás
némi pizzafűszer
50g hagyma
50g szalámi vagy sonka
50g gomba
50g sajt /gouda vagy edami/
elkészítési idő kb 65 perc
sütési idő 25 perc
A tejet és 1 evőkanál langyos vizet egy tálba teszel és ebben felfuttatod az élesztőt.
A lisztet a sóval, vajjaj, tojással és a pizzafűszerrel az élesztőhöz teszed.
No ebből gyúrsz egy sima tésztát, majd meleg helyre teszed és kb fél órát hagyod kelni.
Felkockázod a hagymát és az olajba teszed
Felkockázos a szonkát v. szalámit és a gombát is.
A sütőt 200 fokra előmelegíted.
A tészta kétszeresére dagadt, a többi hozzávalót és a sajt felét belekevered a tésztába.
A tésztát 12 részre osztod és a sütőformába teszed. A maradék sajtot meg rászórod a tetejére.
20-25 percig sütöd.
|