View Single Post
  #104  
Old 12-10-2006, 00:03
Goldy's Avatar
Goldy Goldy is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,166
Activity: 0%
Longevity: 99%
Default

Aszongya Kelt Pizzás Muffincs

100ml langyos tej
21g élesztő
250g liszt
1 teáskanál só
40g vaj
1 tojás
némi pizzafűszer
50g hagyma
50g szalámi vagy sonka
50g gomba
50g sajt /gouda vagy edami/

elkészítési idő kb 65 perc
sütési idő 25 perc

A tejet és 1 evőkanál langyos vizet egy tálba teszel és ebben felfuttatod az élesztőt.

A lisztet a sóval, vajjaj, tojással és a pizzafűszerrel az élesztőhöz teszed.
No ebből gyúrsz egy sima tésztát, majd meleg helyre teszed és kb fél órát hagyod kelni.

Felkockázod a hagymát és az olajba teszed
Felkockázos a szonkát v. szalámit és a gombát is.

A sütőt 200 fokra előmelegíted.

A tészta kétszeresére dagadt, a többi hozzávalót és a sajt felét belekevered a tésztába.

A tésztát 12 részre osztod és a sütőformába teszed. A maradék sajtot meg rászórod a tetejére.

20-25 percig sütöd.
Reply With Quote