Thread: Hollószárnyak
View Single Post
Old 12-05-2006, 12:38
Pettyes Pettyes is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 97%

Miután kijövünk az épületből körbenézek, hogy a Nagyúrék lóval vannak-e, ha nem felajánlom a család valamely tagjának, leginkább a nőnek és a gyereknek, hogy üljenek fel Foltos hátára, ha nem, akkor én ülök fel, de végig kísérem őket a fogadóig. Gyalog vannak, az úrnő elfogadja az ajánlatodat, és a gyerekkel felülnek a lovadra. Közben időnként körbenézek, hátha látok valami gyanúsat.
Út közben felvetem aggodalmam az Úrnő és Gren felé:
- Túl gyorsan és könnyen ment. Bár lehet, hogy ilyen egy egyszerű tárgyalás, de nekem mégis gyanús. Jó lesz majd azt a kaput megnézni és a másik felét alaposan szemügyre venni, mielött átlépünk rajta.
- Nem érteni miért gyanakodni. Ők mindennap foglalkoznak kapuk nyitogatásával ingyen is. Mi lehet abba gyanús ha a mindennapi gyakorlataikért pénzt kérnek, ráadásul nem is sokat? Ráadásul ez lenni messziföldön híres iskola, miért járatnák le magukat? - kérzi tőled az úrnő.
- Másrészt nem lenni velünk olyan, aki tudná ellenőrizni a kapu létrehozásának mikéntjét. Ön menni szívesebben hajó?

A fogadóba visszaérve, ha Gren fáradt, akkor leváltom az őrködésben.

- Nekem csak az volt a gyanús, hogy ahogy az előbb említette ólcsó árat szabtak, pedig az ilyen rendek nem mindig segítőkészek, főleg, hogy csak úgy odamennek és kéregetnek tőlük, no persze most arany is dukál hozzá. Nekem még az is gyanús, hogy rövid volt a tárgyalás, semmi alkudozás, semmi kérdezősködés, bár lehet, hogy csak az eltelt napok tettek gyanakvóvá, de elsődlegesen én csak magamban bízom. - vonom meg a válam, aztán mivel úgyis a Nagyúrék fizetnek majd, meg ellenkezni sem akarok ezért csöndbe maradok egy kis ideig, majd hozzáfűzöm - Persze ez csak egy feltevés volt. Sosem lehet tudni, mivel áldanak meg az égiek.
- Nem azt mondani, hogy kevés pénzt kértek, hanem azt, hogy nem túl sokat. Minek alkudoztunk volna, úgysem engedtek volna az árból. Kérdezősködniük pedig mi értelme lett volna? Minél kevesebbet tudnak, annál kevesebb bajuk származhat a mi segítésünkből.

(Alysium: 152 arany egy kisnemesi család egy és fél évi jövedelme, neked évekig kellene dolgoznod, hogy ennyi pénzt összegyűjts, szóval nem olyan kevés az...)

Last edited by Chris; 12-05-2006 at 12:47..