View Single Post
Old 02-08-2006, 13:11
Északföld's Avatar
Északföld Északföld is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%
Talking

Quote:
Originally Posted by Artúr
Olvastam már ezt tőled a levlistán is. És el is gondolkodtam rajta nem 5 percet. (Tán megérne egy külön topicot is, javaslom nyiss egyet )
Ha a piac szerepét nézzük akkor jelenlegi felállás szerint a csoporton belüli termelés/fogyasztás egyensúlyozása a funkciója. Ha ezt "összenyitjuk" a többi csoportal akkor egy csatorna keletkezik amin árú/pénz áramolhat egyik csopiból a másikba. Ezzel (szerintem) az a gond hogy más-más csopik kialakult (tegyük fel nem manipulált ) piaci árai változatossá teszik a játékot.
Gyakorlati "jóslatom" az lenne hogy pl 5. szinten a kajatúltermelést felsőbb csopik, kiélezett, éheztetős orijai vásárolnák fel. Ez pénz "leáramlást" jelentene ami talán nem lenne hátrány, viszont fent komolyabb kiéleződést eredményezne. Szóval elég összetett hatása lenne. Engen is érdekelnének az ezzel kapcsolatos vélemények.
Igen ez érdekes lehetne. Azoban mi van a kezdőkkel? Elkezdem a kis 200 hekis orimat, végre boldog vagyok, hogy 24 kör után vásárolhatok. Vennék némi anyagot, de látom, hogy olyan árak vannak az anyag piacon, amit meg sem engedhetek magamnak. Míg a nagyok 20-40 milliárdos árukészletet mozgatnak, addig én a kis 20.000 aranyammal érdekesen tudnék versenyezni velük.
Amennyiben ilyen lenne, lehetne nemzetközi kraraván is, hogy a nagy orimból pénzt küldhessek a kicsinek