Quote:
Originally Posted by -Fegya-
Úgy érzem, a közös piac (nem csoportonként lenne piac, hanem egyetlen közös piac lenne) nagy mértékben megnehezítené az átutalásokat. Szerintem ennek nincs negatív hatása a normál játékosokra. A levlistán már felmerült, de nem alakult ki vita róla.
Érdemes lenne végiggondolni az előnyeit és a hátrányait.
|
Olvastam már ezt tőled a levlistán is.

És el is gondolkodtam rajta nem 5 percet. (Tán megérne egy külön topicot is, javaslom nyiss egyet

)
Ha a piac szerepét nézzük akkor jelenlegi felállás szerint a csoporton belüli termelés/fogyasztás egyensúlyozása a funkciója. Ha ezt "összenyitjuk" a többi csoportal akkor egy csatorna keletkezik amin árú/pénz áramolhat egyik csopiból a másikba. Ezzel (szerintem) az a gond hogy más-más csopik kialakult (tegyük fel nem manipulált

) piaci árai változatossá teszik a játékot. Ráadásul két külön csopiban lévő országom között is utalhatnék pénzt piacon keresztül. Ez nem csökkentené hanem növelné az ilyen átutalások számát.
Gyakorlati "jóslatom" az lenne hogy pl 5. szinten a kajatúltermelést felsőbb csopik, kiélezett, éheztetős orijai vásárolnák fel. Ez pénz "leáramlást" jelentene ami talán nem lenne hátrány, viszont fent komolyabb kiéleződést eredményezne. Szóval elég összetett hatása lenne. Engem is érdekelnének az ezzel kapcsolatos vélemények.