Quote:
Originally Posted by Non Omnis Moriar
Szerintem itt most elsősorban az a fő vitaalap, hogy kötelezö legyen-e az A vagy nem, ahogy én azt észrevettem. A két dolog persze összefügg, a kék számos dolog, meg az Aból Bből fordulás. Bizonyos fokig azonban külön kéne választani a két dolgot, hogy kelljen-e Aba menni mert a kék számos feltételek ebben az esetben nem feltétlenül ugyan azok kellene legyenek.
Természetesen nem csak benyomtam a szavazást, érvelek is amellett amit jelöltem:
Az én véleményem az, hogy az A-t nem kéne erőltetni mert amit erőltetnek azt megutálják még jobban. Az hogy milyen feltételek legyenek ebben az esetben ugy kellene beállítani hogy reálisan jutalmazza azt aki vállalja az A csopi más jellegű játékát. Nem fog elnéptelenedni, ettől nem kell tartani, de legalább nem lesznek ott kényszer játékosok, pl a "notorius fedezők" aki oda megy önként teszi mert ott akar játszani. Röviden ennyi.
|
Mikor nem volt kötelező A-ba lépni elnépzelenedett, miért ne történne ez meg újból?
És hogyan képzelted az A-ban is játszók reális jutalmazását? Piros számot kapjanak, vagy két kéket az A-t kihagyókkal szemben?
És egy szerintem érdekes adalék. Most futottunk össze egy 10 fős klánnal. Nem nagy orik, de szépen egy csomóba vannak rendezkedve, látni rajtuk, hogy túl nagy A-s tapasztalatuk nincs, de nem "notórius fedezők", hanem tele vannak ork hadisokkal, és nem szívbajosak. Lehet nem lesznek topklán, és lehet baromira meg kell dolgozzanak a fordulásukért, de ők egyben játszani is fognak közben... Ha lehet példálózni a topklánok monopolhelyzetével, meg az 1000 éves betokozódott orikkal, akkor ugyanúgy legyen bemutatva a másik oldal is, akik kezdők fenn, de akár maradnak, akár lefordulnak rohadtul büszkék lesznek az eredményükre- mégpedig joggal.
Azzal, hogy a játékosok egy hányada ki akarja kerülni az A-t egyebek mellet az ilyen lelkes "újoncok" eredményét is elértékteleníti.