View Single Post
Old 02-08-2006, 07:07
Wanax's Avatar
Wanax Wanax is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%
Lightbulb

Quote:
Originally Posted by Északföld
Süti, most a piaci pézáthúzásokról beszélünk, de a piac ilyen téren szabályozása, szerintem sokat nem változtatna a dolgon, elég sokat tudok ezekről a dolgokról és van bőven más megoldás is a piaci utalásokon kívül.
A ksiebb szinteken eleve ott van a karaván. Ráadásul lehet forgatni is az árut, simán megkerülve bármilyen figyelést. Pld:
Fogom kirakok x árut ap iacra, oclsón, ez lehet akár 50 arany is. Y akinek utalni fogok majd figyeli a piacot, és 3 óra alatt tuti megtudja venni. Majd fogja és az adott árut kirakja drágábban, mondjuk ha vett 50 aranyért követ tőlem, kirakja azt 2000 aranyét, vagy az adott piaci ár alá 1 arannyal. Én meg simán utalom neki a pénzt. Azonban ha klánon kívül megy a dolog, és több klánban, akkor akár simán le is lophat. szval én ebben nem látok igazán fantáziát, de ha kitaláltok vmit, hát menjen.
Zoli: Tudtommal a karavan az hivatalos penz es egyebb javak atadasanak a formaja, az ellen semmi kifogasom... A gyanus lopasok is benne vannak a temamban, de arrol eddig nem beszeltunk mert nem akartam szemelyeskedesbe atmenni! Ugy erzem sokan mar csak azert is ellene vannak ennek az esetleges valtozasnak, mert megnehezedne valoban a dolga ha penzt akar kapni vagy adni! Te is olyan peldakat irsz amivel barmilyen modositas utan tovabbra is lehet utalni! Igy megint csak az a kerdes fog felmerulni, ami miatt inditva lett a tema, hogy ha a klanon es szovetsegen kivul lehetseges a nagy mennyisegu aru illetve penz csere akkor hogy vegye fel barki is a harcot az ily modon koperalokkal szemben!

A masik dolog... Neked jo otleteid vannak, sokat tudsz a jatekkal kapcsolatban, es ha az 1/A vesszuk alapul akkor hivatalosan semmilyen hatranyod nem szarmazna abbol hogy valamilyen megszorito intezkedes lenne bevezetve a piacon torteno irrealisan magas aron eladott arukbol bejovo penz mozgasok! Mindenki tudja pontosan hogy mirol is van szo, mi ellen kellene kitalalni valami, es nem azokat a peldakat boncolgatni amik nem a konkret baj forrasa. Eddig ugy vettem eszre, hogy ami kimagyarazhatatlan esemeny es 1000% hogy klanon/szovetsegen kivuli utalas volt azzal senki nem foglalkozott, a felett elsiklott mindenki, de minden egyebb mas felre ertheto, ketertelmu peldat kiveseztunk!
Es itt nem csak Zolinak szol, hanem mindenkinek! Ha ennyire zokon esik ez a utalasdi megnehezitese, akkor hagyjuk a fenebe! Mindenki csinaljon azt amit akar, de utanna ne legyen ujjal mutogatas meg vadaskodas, hogy "bezzeg nektek segitenek piacon keresztul, ugy konnyu.." meg mas hasonlo eset amik ha bizonyithatoak lennenek akkor allando ismetlodes utan JKSZ fogalmanak a megtorteneset jelentene!