A piacion kinézek négy kereskedőt élelem ühgyben és mindegyiknél megalkuszok hogy mennyiért ad 3 napi élelmet. Nem veszem meg még egyiknél sem csak jelzem nekik, hogy valószínüleg visszajövök érte. Az árakat amiket mondtak összehasonlítom aztán kérek az úrnőéktől pénzt 20%-al többet és egy negyedik kereeskedőnél veszem meg az élelmet azoktól távol akiknél alkudtam. Vizet a kikötőben a hajósok vízmerő kútjánál szerzek. Morel-lel az élelmet a fogadóban ellenőriztetem, aztán a hajóra szállva ismét. (nehogymá útközben mérgezzék, és akkor kampó) Az élelmet három részre osztva a szobákban lévő ládákba teszem. A cuccom nem feltétlen kellő részeit (szerszámok, sátor, stb. a pónim mellé, a raktérbe helyezem. A váltás ruhákat, fegyvereket pedig a ládába. A kikötőben kerítek egy ember magas deszkát (lehetőleg vastagot) és felcupelem a hajóra azt is.
Mikor fel akarod cipelni a deszkát, egy tengerész odaszól neked:
- Az meg minek kell magának?
A tengerésznek:
-Gyakorolni. Gondolom maguk sem szeretnék, hogy a tőrhajítást, meg hasonlókat a hajó palánkján gyakoroljam a kölyökkel?
- Nézzen csak az égre amott - mutat a láthatár szélén egy sötét részre - igen viharos utunk lesz végig, én a maguk helyében nem járkálnék a fedélzeten, tőröket meg pláne nem dobálnék, szóval azt a fadarabot nyugodtan itt hagyhatja, nem lesz rá szükség.
Last edited by Chris; 11-27-2006 at 08:32..
|