Hi all!
Végig olvasgattam a dolgokat, de szerintem a piac egy igen fontos része a játéknak és a stratégiának is. Amennyiben korlátozó módosítások lépnek életbe rajta, akkor azt a játékosok máshonnan fogják pótolni, és kibűvó pedig mindíg van.
Régi módosítás volt, hogy felépéskor elveszik a nálad lévő anyag és lelopni sem lehet. Erre mint sokan modják is, van aki csinál egy orit és 1 évig csak tekit ír, aztán megindul és pénzt meg tekercset visz fel.
Tudom, régen úgy ment a játék, hogy legömbiztél valakit, kitámadtál rá, és tutira be is verted, mert a látott adatok a valóságnak megfeleltek. Volt olyan, hogy a szövimnél 10 millió volt és Ő volt a legazdagabb 200 játékoson belül. Rég volt, elmúlt, nem kell visszanyúlni állandóan a múltba, csak azért, mert az új dolgokkal nem tudnak néhányan megbarátkozni.
Ma ez nem így van, és véleményem szerint, ez inkább szinesebbé teszi a játékot, mintsem rontja. Sokan beszéltek itt, hogy ez egy stratégiai játék. Légy szíves, páran vázolják, már fel nekem, hogy mi az ami akkora stratégiai kihívást jelent ebben a játékban?
Vegyünk két országot 1-1 fős klánban 3000 hektárra, mindkettő legyen gnóm tudós. Szabályosan van felépítve, ahogyan azt kell, írja a tekit, van tanyája, bankja stb. Mégis, miként győzi le az egyik a másikat? Akkor támad, mikor a másik alszik? Igen, ilyen is lehet, de sokan a szemünkre vetették, hogy azért nyerünk mert több időnk van, tehát ez sem tetszene sokaknak. Nézzük miként nyerhet még, átépül. Nos igen ehhez pénz kell, tehát innentől fogva, ha a másik is figyel és stratégiázik, csak úgy tudja felvenni a versenyt ha Ő is építkezik. Node neki is pénz kell, lophat a környékről, amit elad, és mihelyt a piac belép a játékba elkezdődik az ádáz hajsza és a végén az nyer, akinek több a pénze, kevesebbet alszik, gyorsabban reagál.
A jelenlegi csatáknál a 2/b és 1/A-ban, sokkal több mindennel kell számolni, mint régen. Azaz nem a legömbözöm, felmérem, kiszámolom, beütöm, stratégia megy. A kisebb csoportokban ez ma is így megy és sokaknak fáj, hogy ez változik, nem olyan egyszerű mint régen.
véleményem szerint, egyáltalán nem kell a piachoz nyúlni, ilyen korlátozó intézkedésekkel, ez már olyan lenne, mint a kommunizmus, járjunk egyenruhában, hogy mindenki egyenlő legyen, de stikában úgy is a művezető kapja a legszebb lakást.