Quote:
Originally Posted by BeeLord
Elnézést, hogy belevágok a témába, de a neten nem találok egy receptet. Tárkonyos pulykaragú levest szeretnék főzni, de recept nélkül nehéz. Így arra kérnélek titeket, hogy aki tudna egy ilyet, ossza meg velem.
Előre is köszönöm.
|
Pedig sok helyen fenn van, ezt is ott találtam
Hozzávalók:
40 dkg pulyka felsőcomb (de készíthetjük csirkecombból,csirkemellből is)
1 kis fej vöröshagyma
20 dkg vegyes zöldség
2 dkg zeller
10 dkg zöldborsó
10 dkg gomba
5 dkg liszt
2 dl tejszín
1 db citrom
tárkony ízlés szerint.
Elkészítés:
A húst lebőrözzük,kicsontozzuk,kockákra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, majd a húst rárakjuk. Ezután a kockákra vágott zöldségek, majd a borsó és a gomba következik. Felengedjük húslével (kockából is készíthető), tejszín habarással besűrítjük. Apróra vágott zöldpetrezselymet, finomra vágott tárkonyt (vagy szárított tárkonyt) adunk hozzá, majd kevés tárkonyecetet vagy citromlét, pici sót. Ha konzerv zöldborsót és konzerv gombát használunk,akkor adjuk a leveshez ha a hús és a többi zöldség már majdnem készre főtt.