View Single Post
  #77  
Old 11-25-2006, 18:01
Remedy Remedy is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 5,907
Activity: 0%
Longevity: 99%
Default

Quote:
Originally Posted by BeeLord View Post
Elnézést, hogy belevágok a témába, de a neten nem találok egy receptet. Tárkonyos pulykaragú levest szeretnék főzni, de recept nélkül nehéz. Így arra kérnélek titeket, hogy aki tudna egy ilyet, ossza meg velem.

Előre is köszönöm.
Nemtom hogy kerested, nekem google kiadott csomot....

itt van egy:

Tárkonyos pulykaraguleves
Hozzávalók:
4 személyre
400 g pulykamellfillé,
1 kis fej vöröshagyma,
100 ml olaj, só, törött fekete bors,
egy kevés apróra vágott petrezselyemzöld és tárkonylevél,
1 l húsleves,
200 g vegyes zöldség,
1 cikk zeller,
100 g gomba,
50 g liszt,
200 ml tejszín,
1 ek. tárkonyecet,
néhány csepp citromlé
Elkészítés:
A pulykahúst apró kockára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a fele olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemzölddel és tárkonylevéllel, kevés húslével felengedjük. Közben megtisztítjuk a zöldséget, a zellert, a gombát, kockákra vágjuk, és a húshoz adjuk. Lassan pároljuk, majd a húslével felengedjük. A maradék olajból a liszttel világos rántást készítünk, ezzel sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, ha kell, utána ízesítjük. A tárkonyecettel és kevés citromlével adjukmeg a kivánt ízhatást, majd tűzforrón tálaljuk
__________________
Remedy
Reply With Quote