hmm.
Ati nem 40k db, hanem pl. 40k áron.:P ez a zavaró.
Érdekes 5letem van erre a problémára.

mi lenne ha a rablóbandák nem csak a visszavezető uton várják a portékákat, hanem már az odavezetőn is. ekkor már alapból ki se érjen...
3csoportot néztem így piacosnak.
- A vezetőket. ők döntik mi mennyi, ha van elég kp-juk, és veszik árut, probálnak nyerészkedni, és tartani áraikat, soksok ezreket felhalmozva valamiből. mivel ők szabják árakat, ezért nem fogják vszeg kirakni 2 részletbe árujukat ugy, hogy 1ik többszöröse l1en a másiknak, hisz minek... őket ez nem zavarná, hisz a felhalmozott javaikat akár 2xeres áron is dobhatják ki, és még ha sok a kp-jük akkor is megtart6nák az árújukat. nyugodtan nyerészkedhetnének.
- az átlag. ők akárhonnan is, de xerzik a javakat, és probálják eladni minél többért. ha látják hogy sok van kinnt igyekeznek alárakni kevéssel, és ugy eladni. (őket végképp mi motiválná arra, hogy sokkal drágábban rakják ki).
esetleg még rakhatják az uralok fölé is, hogy biztonságba raktározzanak, vagy nyerjenek még többet, hátha vagy 10arannyal feljebbviszi majd uraló az árat, és ővék is elfogynak. xó a raktározás része is megmarad.
- akik utalásra várnak, ált 1 uralótól. nos ők buknának ezzel. ha jól rémlik az átlagár ~2.5xeresét vicik L a rablók. ha eddig 135 volt a rúna, és kirakja 10k-ért, akkor az már ki sem érne. ezáltal pl. 250ér tenné ki, de ezzel már nem jutatna olyan nagy előnyökhöz (és xerintem ezt akarta témainditó kiküszöbölni). sokkal lasabban lennének képesek ezekre az átutalásokra, vagy sokkal több áruigénye lenne.
vkinek kell az áru? Atinak a rúna, Mephistonak az épitkezéshez. nos kimész megveszed, rúnád marad, nyersed elépíted felelsleget eladod. őket érdekelné, hogy nem rakhatná ki 100xoros áron? kétlem zavarná őket. tudnak varázsolni, látják épülnek parlagjaik...
ez nagyrészt a nyersanyagba való utalást szüntetné meg, ott ahol az ár 1-2k. (furcsa mód az 5ös xinteken)