Quote:
Originally Posted by csavo
az otlet a kovetkezo lenne: a keplet marad ugyanaz mint eddig! DE, bevezetjuk az eddig is sokszor elhangzott felfedezesi aranyt. igy azok az orszagok akik a teruleteinek kevesebb mint 10%-at fedeztek, ugyanugy fedeznek mint eddig [nagy orik eseteben: 225 katona]. akiknek a felfedezett teruletuk 10 es 20% kozott van, azok 2x annyi katonabol fedezhetnek 1 ujabb hektart [450]. 20 es 30% felfedezett terulet kozott a katonaigeny a haromszorosara ugrik [675]. 30 es 40% kozott 4x-ese [900], valamint 40-50% kozott 5x-ose [1125]. ha valameik orszag a teruletenek felet fedezve erte el, az NEM FEDEZHET tobbe. kap egy piros uzenetet hogy "a csaszar nem engedi meg, hogy fedezz. harcolj meg az ujabb teruletekert!"
|
Ez nekem is jobban tetszik mint amit megszavaztunk. Bocs Xepi de az exponenciális növekedés nekem sosem tetszett.Most is sokkal jobban szeretnék olyan életképes számokat látni ami ha meg is nehezít, de nem lehetetlenít el alternatívákat.
Ehhez a javaslathoz csak annyit tennék hozzá, hogy 5000 hekinként betennék minimum értékeket. És akkor nagyságrendileg meg is érkeztünk az általam javasolthoz
És végül a mai méretek figyelembevételével sztem nem szabadna egyetlen orinak sem, hogy 5000 katona fölé menjen a felfedezés katonaigénye, akkor sem ha minden egyes hektárát felfedezve szerzett.