- Én nem értek annyira az alkudozáshoz, de ha nem számít a pénz szívesen elmegyek, vagy csak körülnézek, ha kell esetleg valami, beszerzendő - válaszolom Ferannak.
Feran a fejét rázza:
-Egyenlőre nem kell semmi. De nézz körül nyugodtan ha van kedved.
- Rendben.
Mivel most vagyok először ily távol az otthonomtól, ezért úgy döntök, hogy körbenézek a városban. Felszerelkezem a táborban, kardok és a csuha. Mivel nem tudom mennyire ismerik itt fajomat, ezért behúzom a csuklyám, így egy nagyra és szélesre nőtt szerzetes jellegét adom. Bemegyek a városba, körbenézek meglátogatom a piacot a közelben, egy-két ivóba benézek, megfigyelem az embereket és különféle szerzeteket és szokásaikat, amolyan tájékozódó körúton veszek részt. a pénzem is nálam van, egy bőrszütyőbe a nyakamba van a bőrvért és az ing között.
"Álcázva" is elég sokan megbámulnak az utcákon. A piacon főleg mindenféle tengeri herkentyűt árulnak, de a fűszer és egyéb árusok sem hiányoznak. Embereken kívül csak egy maréknyi törpével találkozol, akik elmerülten nézelődnek, vagy alkudoznak. Az emberek között mindenféle nemzet tagjait felfedezed, de a döntő többség aszisz helybéli.
Az ivók eléggé eltérnek egymástól. A piac mellett inkább beállós ivók, alig egy-két féle gyorsan elkészülő étellel és sokféle itallal a kínálatukban, távolabb inkább fogadó jellegűek egy-két szobával és jókora ivó-étkező teremmel. Nem köt beléd senki, úgy tűnik az itt élők és tartózkodók mind eléggé célirányosan mozognak.
Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 11-22-2006 at 12:33..
|