Quote:
Originally Posted by monro
Pont ezaz amit rosszul látsz. A "nagyobb klánok" nem azt jelenti, hogy a top1-2-3 klán. A top1 klánon kívül mindegyik klánnál van egy nagyobb klán (tehát mindenkinek a hasznára vállna) de korántsem biztos, hogy elérhető távolságban. Ami azt eredményezi, hogy ez a klán akár töküres is lehet, ha egyéniben jó helyen van a pontlistán. Ez pedig nem kell ragozni micsoda gazdasági előnyhöz juttat. Nem hiszem,hogy ennek a játéknak az lenne a főcélja, hogy aki elég régen játszik az kapjon egy "tökéletesen védett" helyet a pontlistán és termelgessen másoknak.
|
Nyilván ez nem lehet cél, de szerintem akkor is túlzás, hogy klánütést lehessen végrehajtani úgy, hogy a célpont klánból ki lehessen hagyni a legnagyobbat védő orikat. Ugyanakkor valami változás az ügyben szerintem is szükséges. Főleg most, hogy a felfedezés elég keményen meg lesz nehezítve, azaz aki haladni akar, kénytelen ütni. A pontlista felső harmada nem arról szól, hogy nagyon sűrjen követnék egymást a potenciális célpontok, azaz klánnal kell ütni, viszont a jelen körülmények között ez nem egy egyszerű dolog.
Nekem az egésszel csupán annyi gondom ,hogy szabadon választható, hogy egy klánból melyik orikat támadjuk, ráadásul az egész a háttérben folyna, pontlista nélkül. És erre nem fogadom el magyarázatnak, hogy nem is tartozik senki másra, mert ismerjük a hódot, és ismerjük az A-t. Ha minket betámad egy 4 fős részklán, biztos vagyok benne, hogy nem csak mi fogunk róla értesülni, hanem ha mi esetleg le is maradunk a vissazkísérésről, lesz aki a kitámadott orikat beverje. Félre ne értsétek, nem azt akarom mondani, hogy valaha bárki is ütött volna helyettünk, de az életnek vannak azért bizonyos realitásai. Rengeteg vitát megelőzne az, ha a részklán szerepelne a pontlistán, és bárki láthatná az akcióit.
Ugyanakkor ez szerintem a részklánnak is jobb lenne. A te verziód szerint A klán hadat üzen B klánnak, 24 óra múlva pedig kijelöli a részklánt, illetve a célpontot, és támad. A részklánja senki mást nem támadhat, csak a B klán tagjait, ráaádsul kap rá 20% malust, ami a 24 órás felkészüléssel kiegészítve szinte esélytelenné teszi. Azért szinte, mert vannak klánok akik ki tudják üríteni a piacot, és vélhetőleg a célpont klán saját termelésből nem képes a rendelkezésre álló idő alatt felkészülni a védelemre. Ez így igazságtalan lenne, mert nem sok olyan klán van, amelyik ezt megtehetné, a nagy többség aligha tudná megakadályozni a célpontját, hogy 24 kör alatt ne betonvédelemmel várja az eleve hátránnyal érkező támadókat.
Ezzel szemben ha a részklán megjelenik a pontlistán, az bárkit támadhat akire rá tud állni, és szerintem még malus se feltétlen kell nekik. Ne feledjük, részklán nem csak teljest, hanem részklánt is üthet, aki benne van a pontlistában.