Elolvastam a legutóbbi 3 oldalt, és fájt. Nem tudom megállni, hogy ne szóljak:
Kedves Harcosok,
a magyar nyelv határozórendszere 3, azaz 3 irányú. Ezek a következő kérdésekre válaszolnak: hol? honnan? hová?
Így a következő mondat semmiképpen sem lehet értelmes:
"soha az életbe végig nem lettek nézve..."
Én így írnám - "soha az életbe
N nem lettek végig nézve"(bár a magyar nyelvben elég hülyén hangzik a szenvedő szerkezet)
A 2. lecke. Akik anno nagyon régen feltalálták a billentyűzetet, nem poénból raktak egy vesszőt a kérdőjel alá, annak gombjára. Azért van, hogy azt a gombot ne csak a shift gombbal együttesen használd, hanem nagy ritkán a nélkül is. Azzal a picurka vesszővel remekül tudod tagolni a mondataid, így akad némi esély, hogy meg lehessen elsőre érteni azokat.
Az előző példamondatnál maradva:
"Meg ha nem is szabad volt soha az életbe végig nem lettek nézve azoka forumok" - ez így nem helyes, és első nekifutásra bonyolult a megértése.
Én így írnám - "De ha nem is volt szabad, soha az életben nem lettek végig nézve azok a fórumok"
Ha minden igaz, a fórum etikett tartalmaz egy olyan pontot, hogy az adott fórum/topic nyelvét kell használni(legalábbis a Queosia-ban bünti jár a magyar nyelvért). Ez alapján Te legalább olyan szabálysértő vagy, mint Dragon azzal az üzenetével, amit Ati megvétózott.
u.i.: bocs Csokibá, tudom, Te akarod megtanítani magyarul a srácot, de én már nem bírom ezt tovább. Úgyhogy javaslom, kezdj bele lassacskán.