Thread: Harcosok
View Single Post
Old 11-18-2006, 08:18
BeeLord's Avatar
BeeLord BeeLord is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Elolvastam a legutóbbi 3 oldalt, és fájt. Nem tudom megállni, hogy ne szóljak:

Kedves Harcosok,

a magyar nyelv határozórendszere 3, azaz 3 irányú. Ezek a következő kérdésekre válaszolnak: hol? honnan? hová?

Így a következő mondat semmiképpen sem lehet értelmes:
"soha az életbe végig nem lettek nézve..."
Én így írnám - "soha az életbeN nem lettek végig nézve"(bár a magyar nyelvben elég hülyén hangzik a szenvedő szerkezet)

A 2. lecke. Akik anno nagyon régen feltalálták a billentyűzetet, nem poénból raktak egy vesszőt a kérdőjel alá, annak gombjára. Azért van, hogy azt a gombot ne csak a shift gombbal együttesen használd, hanem nagy ritkán a nélkül is. Azzal a picurka vesszővel remekül tudod tagolni a mondataid, így akad némi esély, hogy meg lehessen elsőre érteni azokat.

Az előző példamondatnál maradva:
"Meg ha nem is szabad volt soha az életbe végig nem lettek nézve azoka forumok" - ez így nem helyes, és első nekifutásra bonyolult a megértése.
Én így írnám - "De ha nem is volt szabad, soha az életben nem lettek végig nézve azok a fórumok"

Ha minden igaz, a fórum etikett tartalmaz egy olyan pontot, hogy az adott fórum/topic nyelvét kell használni(legalábbis a Queosia-ban bünti jár a magyar nyelvért). Ez alapján Te legalább olyan szabálysértő vagy, mint Dragon azzal az üzenetével, amit Ati megvétózott.

u.i.: bocs Csokibá, tudom, Te akarod megtanítani magyarul a srácot, de én már nem bírom ezt tovább. Úgyhogy javaslom, kezdj bele lassacskán.

"Végre úgy érzed: tornádó vagy, hurrikán. Így lettél kispolgárból huligán..." Fröccsöntő

"Minden rendetlenség, még meg nem értett rend, a részleges rossz, általános jót jelent, s bármit mondjon is a gőgös értelem, minden jó ahogy van, ez alaptételem." A.Pope

Last edited by BeeLord; 11-18-2006 at 08:24.. Reason: Én is hibázok.
Reply With Quote