Megnézem, hogy merre mehetett, vagyis, hogy merre került ki a látóteremből. Szídom magam, hogy mennyire béna vagyok, hisz évekig ezt gyakoroltam és ost kudarcot vallok. Gyorsan kikötöm Foltost a karámból és elindulok arra, amerre eltűnt a látóteremből, közben Gren tolmácsolását is figyelembe veszek és úgy kalkulálok. Próbálom felmérni a tetőket, amennyire tudom és kisilabizálni, hogy én merre menekülnék, nem feltétlenül a legegyszerűbbet, inkább a védettséget veszem figyelembe.
Egy tetőn mászott, te lentről nézted őt, tehát ahogy ő bentebb lépett a tetőn, eltűnt a látóteredből (próbáld meg elképzelni a helyzetet). Hogy milyen irányban azt így lentről nem tudod megállapítani. Gren utasításai alapján megpróbálod követni, de Grennel ellentétben te lentről nézel felfelő a tetőkre, és nem látod az alakot folyamatosan, csak akkor, ha épp átugrik, vagy közelebb ér az adott tető széléhez.
Alulról nézem, hogy hol, melyik tetőre ugrik ár, ahol nem látom, ott próbálok bekanyarodni és folytatni a keresésst. Mivel elég hamar elvesztem lentről, megpróbálok még egy olyat, hogy ha elérem kis mászással a ló hátáról a tetőt, akkor megpróbálkozok, esetleg kötél segítségével egy tetőre feljutni. Mivel nem látom már a célpontot, elgondolkozok, hogy a helyőrségnek szóljak-e, de az ilyen hamar gúnyát vált, így lemondok róla. Visszafelé veszem az utam, de azért körbenézek, hátha felvillan, felismerem a támadót.
Az egyik tetőt íly módon eléred, és nehezen de felhúzóckodsz rá. A szomszédos tetőn észreveszed az alakot, amint épp átugrani készül egy másik tetőre.
Felszedem a kötelem, majd felmérem mennyire lehet távol, nem akarok még egy baklövést. Ha megéri koncentrálok egy kicsit, hogy pontosabb legyen a célzásom majd és a lábaira célzom, ha nem éri meg, akkor követem, amennyire csak tudom "nem láthatóan", használom képességeim, közben. Néhány utasítással Foltost mindig vezérlem merre tartok.
Megállsz, megcélzod, és lősz. Épp ugrás közben találod el, így a lába megcsúszik a következő tetőn, látod, és hallod, hogy lezuhan az utcakőre.
Last edited by Chris; 11-16-2006 at 10:32..
|