Igyekeztem figyelmesen végigolvasni a topikot.
Mo szerint sokan a megszokások miatt tiltakoznak az uj dolgok miatt, de egy ilyen horderejű változtatás alapjaiban ingathatja meg a mostani stratégiát.
Egy ország azért lép be egy klánba, hogy az a klán támogassa, védje segítse, cserében Ő is ezt teszi a klántársaival.
Ha egy másik klán a célpont kiválasztása során képes felülbírálni ezt, azaz hogy nekem ez ne legyen ellenfél, csak ez meg ez, az elég nagy hatalom a támadó kezében.
És ha okosan választok célpontot még a visszatámadást is meg tudom nehezíteni, vagy el tudom lehetetleníteni.
Szabadság: Ha valaki szabin van akkor 1/3 ad klánvéderő.
Akkor észreveszem, hogy valaki szabizott leverem részklánnal ergó nincs egyéni szabadság.
Be kéne venni, hogy szabis oris klánrész nem támadható.
Nagy klán-kis klán
Hadat üzensz a nagy klánnak.
Mire kirakod a nagy klán felét hadisokkal az már régen kirakta a te teljes klánodat részklánjával hadisokkal, miközben a termelő törpéjét beszabizta.
És a teljes klánodnak nincs is 20% védőbónusza ugye :-)
Azaz ha pl egy 3 millió pontos klánnak hadat üzensz egy 1,9 millió pontos klánnal, hogy leverd a 50% os részét, az hamarabb kirakja a teljes klánodat, a hadisaival, és bever.
Na és a részegységek támadásának ugye nem lenne klánlistája, azaz nem kellene odaállni 1 körre, hanem dinamikus lenne a lista.
Szal a célpont gyanutlanul várja, hogy mikor jelenik meg 1 körre egy a klánjának zömét támadó szövetségi sereg.
Ez teljesen ellentétes a kláncsaták mostani gyakorlatával, szokatlan, nehezen lereagálható, és ha jól tudom akkor a dinamikus klánpontlista rendszere nem lett bevezetve.
És végül utolsó észrevételem.
Hadat üzenek egy valag kis klánnak.
Felderítem őket.
És ha a teljes krónikában meglátom, hogy kint van valaki, akkor kiveszem közülük a nagyot védő elfet-elfeket, körön belül rájuk állok dinamikusan egy részklánnal, és seggbe durrantom őket.
Igazi hiéna módszer :-)
És mivel az ütőképes hadijuk - hadijaik kint vannak vissza se tud ütni.
Sok ember kimenne 3 fős vagy az alatti klánokba, hogy biztonságban legyenek a villámháboru jellegű ráállásoktól.
Kérlek cáfoljatok meg, ha nagyon messze járnék a valóságtól.
Ha ez a rendszer bevezetésre kerülne én mindíg ugy támadnék egy klánt, hogy a ráállás előtt beveszek egy kis orit, majd a kis orit félretolva részklánt alkotva odamennék körváltás előtt 20 másodperccel, és kitámadnék.
A klánom meg 20 körrel felette van a listában.
És ha az Ő 50% feletti részükkel matematikailag nem lehet kitenni a mi 50% feletti részüket akkor megszívták. (persze ezt előre megvizsgálnám)
Csak a teljes klánjukkal tudnának kitenni az én részklánomat, szal nekem járna a 20% védőbónusz is.
Last edited by Reaktor; 11-14-2006 at 12:11..
|