Quote:
Originally Posted by -Fegya-
Írtam már, hogy igazatok van, így nem jó az ötletem. De nem bánom, hogy felvetettem, hátha kijön belőle valami jó.
|
nekem továbbra is tetszik az ötlet, monróén még nem gondolkodtam..
itt az ellenvetés ugye az, hogy a nagy klán többi tagja által támogatott alklán megtámad egy hasonló összméretű, de kevésbbé specializált, és így hátrányban lévő kis klánt. (ezt jelenleg is megtehetik ha kilépnek és új klánt alakítanak, majd visszalépnek. de ez ritkán fordul elő az ismert okok miatt.)
ha egy néhány országból álló alklán egy kisebb országokból álló klánt támad, akkor erre ma is léteznek a játékba beépített fékek, amik a kis klán hátrányát kompenzálják. esetleg ezeket a fékeket lehet esősíteni valamelyest, de nyilván nem olyan mértékben ami értelmetlenné teszi az egész módosítást.
ha az alklán hasonló klánt támad mint ő maga, akkor a probléma komolyabb lehet. itt hadi fölényről beszélhetünk, amit az egyéniben való visszatámadhatóság, illetve a varis/tolis ellenakciók némileg gyengíthetnek, vagy legalább viszonozhatnak. egy teljes klán által támogatott kiélezett hadi országot 80-85% barakkal tudok elképzelni, szemben egy átlagosan 50-60% barakk+torony arányú ellenféllel. ez szerintem bőven ad lehetőséget visszatámadásra, illetve rengetéssel és gyújtogatással azonnali támadó/véderő csökkenést érünk el, hiszen ezeknek a kiélezett országoknak 100% foglalkoztatottsága és háza meg barakkja van.