Leszállok a batárról és körbe nézek (amilyen messzire csak ellátok), hogy látok e valami furcsaságot e vidéken, miközben azon morfondírozok (félhangosan, egy kicsit viccelődős hangulatban), hogy mivel legutóbbi megállónkon a törpék verték fel az erdőt, akkor legközelebb ha bánya közelében leszünk, majd nekem kell bányászni?
A tenger nyugodtnak tűnik, a szemed a távolban egy jókora hajó nyugatra tartó árnyékát is kiveszi. A parttól jó 600 lábnyira a víz alatti hullámtörők fodrozzák a felszint. A szárazföld belseje felé lankás, ligetes dombokat látsz itt-ott elszórtan fény világlik a tanyákról. Maga a falu alig 50-60 ház, meg tucatnyi nagyobb épület (raktár). Mindössze két utca az egész. Kövezés nincs, ahogy közvilágítás sem, a legközelebbi domb tetején égő jelzőtűz kivételével.
Egyébként kinyitom a tudatomat és körbenézek mind asztrális, mind mentális síkon.
Mindössze tucatnyi helyen látsz magasabb értelmű emberekre utaló jeleket a társaidon kívül. A falu legmagasabban levő háza körül védőaurát veszel észre, a kidolgozottsága (vagy inkább annak hiánya) alapján úgy véled a falu vajákosa lakhat ott. A többit a hajók környékéről érzed. A legtöbbet egyszerű védővarázslatok okozzák, a hajón viszont úgy tűnik több nagyerejű varázsló, vagy mágikus tárgyakkal felszerelt ember van.
És születnek emberek.
Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 11-08-2006 at 08:34..
|