View Single Post
  #11  
Old 11-06-2006, 20:14
Mona's Avatar
Mona Mona is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: -
Posts: 618
Activity: 0%
Longevity: 99%
Default

Ennek van 1 finomabb változata is

Málnás-túrós alagút
Hozzávalók kb. 8 szelethez:

A piskótához:

4 tojás

16 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

7,5 dkg liszt

4 dkg étkezési keményítő

A töltelékhez:

1 csomag zselatin

50 dkg málna

20 dkg zsírszegény túró

1 pohár natúr joghurt (150 g)

2 citrom leve és reszelt héja

7,5 dkg cukor

2,5 dl tejszín

A díszítéshez:

4 dl tejszín

15 dkg málna

4 evőkanál vágott pisztácia



Előkészítés: Kibéleljük sütőpapírral a tepsit. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A tojásokat habosra keverjük, kis adagokban hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és végül egy csipet sót. Addig keverjük, amíg a cukor elolvad. A lisztet és a keményítőt összekeverjük, a masszára szitáljuk, és gyors mozdulatokkal beledolgozzuk. A masszát a tepsibe simítjuk, és a sütőben aranysárgára sütjük. A krémhez a zselatint beáztatjuk 1 dl vízbe, és 10 percig állni hagyjuk. A málnát leöblítjük. A túrót összetörjük a joghurttal. A zselatint felforraljuk, és a túróhoz keverjük. A citrom levével és héjával, a cukorral ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémbe forgatjuk. A piskótával kibélelünk egy hosszúkás sütőformát. Akkora lapot meghagyunk, amivel majd be tudjuk fedni a tetejét. A formába töltünk egy vékony réteg krémet, megszórjuk málnával, majd ismét egy réteg krém, málna és végül a maradék krém következik. Beborítjuk a maradék piskótával, és kb. 5 órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor tálra borítjuk a süteményt. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, és bevonjuk vele az alagutat. Megszórjuk pisztáciával, és a málnaszemekkel díszítjük. Szeletelve kínáljuk.
__________________
Stefeee
261380
Reply With Quote
Sponsored Links