Ugy gondoltam, sokak örömére megosztom veletek a sokat emlegetett Túró alagút receptjét, úgy leírva, ahogy én készítem
Hozzávalók kb. 8 szelethez:
A piskótához:
4 tojás
16 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
7,5 dkg liszt
4 dkg étkezési keményítő
A töltelékhez:
1 csomag zselatin
20 dkg zsírszegény túró
1 pohár natúr joghurt (150 g)
2 citrom leve
7,5 dkg cukor
2,5 dl tejszín
A díszítéshez:
1 tábla kata bvonó étcsokis
Előkészítés: Kibéleljük sütőpapírral a tepsit. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tojásokat habosra keverjük, kis adagokban hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és végül egy csipet sót. Addig keverjük, amíg a cukor elolvad. A lisztet és a keményítőt összekeverjük, a masszára szitáljuk, és gyors mozdulatokkal beledolgozzuk. A masszát a tepsibe simítjuk, és a sütőben aranysárgára sütjük. A krémhez a zselatint beáztatjuk 1 dl vízbe, és 10 percig állni hagyjuk. A túrót összetörjük a joghurttal. A zselatint felforraljuk, és a túróhoz keverjük. A citrom levével , a cukorral ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémbe forgatjuk. A piskótával kibélelünk egy hosszúkás sütőformát. Akkora lapot meghagyunk, amivel majd be tudjuk fedni a tetejét. A formába töltünk a krémet. Beborítjuk a maradék piskótával, leöntjök a megolvasztott bevonóval ,és kb. 5 órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor tálra borítjuk a süteményt.
Szeletelve kínáljuk
Jó étvágyat kívánok hozzá