Az indulásra kijelölt időpont előtt fél órával Feran az udvaron várakozik, hogy mindenki megjelenjen. Tömzsipöröly irányításával mindenféle holnmit felrakodtak már a batárokra. Három törpe is készülődik nagyon. Kettő a két bakra pakol fel pár hajító kalapácsot és fejszét, pajzsot és kardot akasztanak a bak oldalára, magukon lemezvértet viselnek. A harmadik, Tömzsipörölyhöz hasonlóan a batár tetejére pakol. két közepes és egy nehéz számszeríjat, meg hozzájuk való vesszőket helyez a félmagasra feltolt "palánk" mellé. Íshar és Meríín az udvar kapujában beszélget egy kereskedő kinézetű fickóval és egy középkorú nővel.
Reggeli után kiérve az udvarra, köszönök a jelenlévőknek, majd megkérek valami jó erőben lévő férfit, hogy a szobámban lévő ládát legyen kedves hozza le nekem, és pakolja fel valamelyik batárra.
Habozok, hogy beüljek-e bármelyik batárba, legszívesebben lovon utaznék.
A két páncélos törpe és a fogadós fiú mennek fel a ládáért. Lecipelik és berakják az egyik batárba a fűtősárkány helyére (fazéktalan), majd a padlóhoz kapcsolt szíjjakkal erősen rögzítik.
Feran biccent feléd, majd az istállóhoz megy és elővezeti a lovát. Hosszú vezetőkantár van a lovon és könnyű, finom kidolgozású nyereg. A Tömzsipöröly álltal "megszállt" kocsihoz vezeti és kiköti a hátuljához. Ellenőrzi a vezetőszárat és a tartókapcsokat.
Biccentek Feran felé, aztán nem túl nagy örömmel beszállok abba a batárba, amelyikben a ládámat pakolták, és várom, hogy kiderüljön kikkel utazom együtt.
Mit látok az ablakból, ki melyik batárba száll be?
Íshar-ék elköszönnek azoktól akikkel beszélgettek, majd Meríín a Te batárodhoz, Íshar a másikhoz lép.
Feran úgy tűnik még nem döntött, a többiek elhelyezkedésére vár. De mikor látja, hogy elhelyezkedsz, kihozza a lovad az istállóból és a magáéhoz hasonlóan a kocsi után köti.
Íshar és Tömzsipöröly batárjához lépek és felszállok:
-Tőlem akár indulhatunk is.
Feran biccent és az Atyához, meg Dhar-hoz fordul:
-Uraim? Szálljanak be kérem. Atya! Ön is beül, vagy lovagol? Mert ha meg nem sértem ajánlom a beülést.
Én jeleztem, hogy abba a batárba fogok majd beülni, ahová Tömzsipöröly ment, természetesen, ha nem férek be oda, illetve esetleg a másikba sem, szívesen utazok a bakon is bármelyik batáron.
A batárban már ott üldögél Gil, mellette Íshar piszkálgatja a földet.
Gil-lel áltósan ülsz be, hogy ne akadályozzátok egymást, ha kinyújtjátok a lábaitokat.
Feran-nak:
-Köszönöm, elfogadom a javaslatot.
Meríín mellé zárkozóm fel, Légióst is ahhoz a batárhoz kötöm (felnyergelve hagyom, hátha szükség lesz rá hirtelen)
Meríín segítően nyújtja a kezét, hogy könnyebben felszállj, aztán utánnad lép, eltörölve a földre firkált vonalait.
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 11-07-2006 at 07:52..
|