View Single Post
  #69  
Old 11-04-2006, 11:55
Arrakis Arrakis is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Budapest
Posts: 630
Activity: 0%
Longevity: 99%
Default Pulyka Gordon (francia kaja)

Nagyon egyszerű, s finom

Tulajdonképpen egy töltött hús, mennyiségeket nem is írnék, a lényeg:

Végy egy szép pulykamelet, tegyél a közepébe gombát, csíkozott sonkát, reszeltsajtot, setleg kis petrezselyemzöldjét, ízlés szerint.Utánna hajdsd rá az egyik felét, majd a másikat úgy, hogy egy kis gombóc legyen amit remélhetőleg tapaszt na hús, s a belső részek nem potyognak belőle.
Utánna dupla panír rá (liszt, toji, zsemlemorzsa, toji, zsemlemorzsa), főleg ha sajtos, mert ha kifolyik, hááát...
Szal kb 180 - 200 fokos olajban 15 - 20 percig mártóztatni, s aranysárgán tálalni, pomessel, vagy bármi krumpliverzióval dekoratív

Jótvágyat!
Reply With Quote