View Single Post
Old 10-27-2006, 09:41
VérGyöngyTyúk Z VérGyöngyTyúk Z is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Dhar távozta után a többiek a következő képeket kapják az ékszerésztől, érzésekkel telítve:
Közeledek a bejárathoz, kissé félve mert nem gyakran kell ijen időben ijen üzleteket bonyolítanom. A külső kapu félig nyitva, mögötte csak egy őr áll. kissé idegesnek tűnik és int, hogy menjek beljebb Folyton a szemközti háztető felé pislog és láthatóan fáradt és ideges. A belső kapunál is csak egy őr áll kívül. A testőreimnek int, hogy maradjanak és kinyittatja előttem a kaput.
Bent a munkaasztalokon ládák és zsákok sorakoznak, az őrök pihenőjének ajtaja nyitva, vér és füstszag szűrődik ki. A helyiségben két-három férfi fekszik az ágyakon, fejükön, melkasukon vérfoltos kötések virítanak. Két férfi mozgolódik köröttük, láthatóan a sebeiket ápolják. A kincstár ajtaja nyitva a nagydarab őröknek nyoma sincs a szoba üresnek látszik. A középső helyiségben öten lézengenek. Egyikük, egy friss lángmarásos arcú fickó lép elém.
-Jó estét. Ahun az asztalokon van az eladandó árú. - int a ládák felé.
Közelebb lépek. A raktár ajtaja mellett ellépve (csukva van) édeskés szag csapja meg az orromat. Az asztalokon lévő holmik első pillantásra is vagyonokat érnek.
-Lista? -kérdem.
-Itten van. - nyújt feléd vagy három lapot a fickó. Dülöngélő, de jól olvasható jelek sorakoznak rajtuk. mint egy tanuló írása.
Nézem a tételeket és megyek sorra az astalok mellett. Fegyverek drágakővel rakva vagy dísztelenül, ékkövek, rúnadíszes lemezek, faragott szobrok, ékszerek aranyból, ezüstből, lunírból. Faragott botok, pár páncéldarab és egy halom furcsa figura, meg egy oszlopnyi (vagy kéttucat) könyv, bőr és fémkötésben.
-Ezek vónának. Minden egyben. Maga mond egy árat, mi mondunk egy árat. Holnap napnyugtakor maga jön a cuccokért a pénzzel. Az árat most beszéljük meg. 4000 arany.
Megdöbbenek. Csak szemre is érhet az egész vagy 7000 aranyat. Az egyik lunírral futtatott markolatú kardra pillantok. A stílusjegyek a keresztvason legalább kétezer évesek. Önmagában is megér vagy 500 aranyat, pedig a fegyverekhez nem nagyon értek. Némely drágakő is vagyonokat ér.
De kereskedő vagyok.
-2500.
A fickó fancsali képet vág, a jobb szeme alatt felhasad a friss varr és gennyes vér maszatolja össze az arcát.
-3750.
Hümmögök. Ez az üzlet kétes ugyan, de ennyire?
-2900.
-3400.
-3100 arany az utolsó ajánlatom, Ha nekünk kell megvennünk és íj gyorsan ki tudja mennyit hozhatunk ki belőle?
A fickó tekintete körbevillan. A szemem sarkából látom ahogy egyik társa bólint.
-Rendben. Holnap este megköttetik az üzlet.
Bólintok, majd elköszönünk egymástól. A szemem mégegyszer körbefut a helyiségen majd végre kimegyek.
Testőreim körében a mocskos utcán fellélegzek, még sosem örültem ennyire annak, hogy megszabadulhattam valki társaságától.
Reply With Quote
Sponsored Links