- Hölgyem és Uraim - kezdi Feran - Engedjétek meg, hogy bemutassam GIL-t az Elfek népéből.
Kinézet: kb 189 hüvelyk magas, vékony alkatú elf. Aranyszín haja a tradicionális elf hajviselet fonataiban omlik hátára és vállaira. Borostyánszín szemei békét türöznek, arca szépsége szoborhoz méltó. Rövid, lábszárig érő puha csizmát, fűzöld nadrágot és tunikát visel, vállára-hátára hosszú, barnás színű köpeny borul, kezein fém alkarvédők, bal oldalán rövidkard hosszúságú penge levélforma markolattal, jobbján tőr. Jobb kezében faragott, embermagas botot markol.
-Üdvözlöm önöket - biccent sorra mindenki felé, majd helyet foglal, botját maga mellé támasztva.
-Sikerült megfejtenem némely rúna jelentését és van megoldás a semlegesítésükre is.
Kiterit az asztalra egy nagyon hasonló térkéépet mint amit eddig vizsgálgattatok, de ezen a mágikus jelekhez kis vonalakkal kötve finom ívelésű jelek sorait írták.
-A jelek egy része egyszerű féregriasztó. A két legveszélyesebb a belső őrök combján található kapurúna. Feltételezésem szerint valamely külső sík lakóját engednék be, ha a páncél viselője megnyitja, vagy a védőrúna elenyészik. Ezek mellet az elemi tüzet idéző rúnák a veszélyesek - beszéd közben mutatja ujjaival a rúnákat és az általuk lefedett területet. - Ez is megoldható.
Hosszan magyarázza a többi, riasztó rúna jelentését és semlegesítésük módszereit majd visszatér az elejére.
-Elsőnek mindenképpen az őröket kell kiiktatnunk. Itt - mutat az őrők szállóhelyisége melletti külső fal közepére. - ha el tudok helyezni egy zónaérmét, akkor a szállás legnagyobb része belül fog esni. Vagyis képes leszek az ételükbe, italukba kontakt hatású altatóport juttatni. Aki ébren van vagy alszik akkor akár köré egy kissebb porfelhőt. A szer hatása szinte azonnali és meglehetősen tartós. Amint ez megtörtént, vagy ha lehet még ez előtt, a pontos cézás okán szükségem lenne valakire aki "szemmel tartja" a bentlévőket. Amint hat az altató a közös teremben és a kincstárban lévő tűzrúnák elé elemi vizet idézek fal alakban, ívesen, hogy a kitörő tűz nem okozzon károkat a behatolókban. Az egyetlen hátrány, hogy így be nem tudok menni. Bármi akadály felmerül azt a behatoló csoportnak kell megoldania. Viszont egy kardvágás nélkül behatolhatunk
És születnek emberek.
|