Thread: Hollószárnyak
View Single Post
Old 10-24-2006, 14:15
VérGyöngyTyúk Z VérGyöngyTyúk Z is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Lejegyzem amit diktál, majd visszaolvasom neki. Ha jól írtam le megköszönöm.
-Az úrnő adott egy listát a beszerzendő dolgokról. Javarészt élelem és azthiszem mindenféle gyógyfüvek. Tudna segíteni hol találok piacot vagy herbalistát ahol ezeket beszerezhetném? Mégegyszer köszönöm a segítséget. Mivel tartozom a fordításért?

- A fordításért nem tartozik semmivel. De kedves lenne öntől, ha távozás előtt még elfogyasztana velem egy teát. Keveset tudtunk beszélgetni.
Majd elmagyarázza, hogy merre találsz egy piacot.
A fordítást jól írtd le.
-Köszönöm a teameghívást és örömmel elfogadom. - meghajolok ismét.
-Hmm.. esetleg nem tudom tudna-e nekem segíteni abban, hogy, ha gyorsabban szeretnék eljutni Abasziszba, vagy legalább arrafelé a tengerpartra mint a leggyorsabb ló akkor kit kellene megkeresnem akivel érdemes lenne beszélnem?

- Had gondolkozzam csak... - itt töpreng egy kicsit, majd folytatja - Ha igazán sietnek, menjenek a fővárosba Elyaba, onnan térkapu nyílik Doranba, onnan eljuthatnak Erigowba, onnan Erionba, és onnan Ifinbe. Elég nagy kerülő, de ennél gyorsabb módja nincs... - újabb szünet - hacsak nem bérelnek fel valami igazán nagyhatalmú varázslót, aki közvetlen eljuttatja magukat oda. De hogy hol talál ilyen nagy hatalmú embert nem tudom. Vagyis ez nem teljesen igaz... - itt hosszabb csönd - családom szolgálatában áll egy ilyen ember, de őt nem szívesen adnám kölcsön... Remélem megérti...
Látszik, hogy az öreg hölgy elég kellemetlenül érzi magát az adott helyzetben. Valamiért úgy érzed, hogy szívesen segítene, de nem teheti.
Meghajolok Haiy-Ti felé:
-Természetesen megértem, hogy ezen ügyekben máshogy kell hozzáállni a dolgokhoz. Nem is terhelem tovább türelmét és köszönettel tartozom mindenért, miben az ön jóvoltából részesülhettem! Most ha megengedi távozom. De mielőtt a fogadóját elhagyom remélem még látjuk egymást.

Miután elköszöök tőle, megkeresem a piacot amit mondott és beszerzem a listás dolgokat. Alkudozok mindenhol keményen és egy árúra egyszerre több árussal is, hogy egymásnak verjék alább az árat. Ha megvan minden akkor szétnézek a piacon egy szövetárust keresve (ha nincs irány egy szabó), de előtte a vásárolt dolgokat, ha sok ahhoz, hogy elbírjam akkor egy futárral bevitetem a fogadóba. a szabónál viaszolt vászonból készült erszényeket keresek. Vagy tucatnyit.

Sokat kell keresgélned, de végül megtaláltál mindent. Szabónál találsz erszényt, de csak pár darabot.
Mire a szabóhoz érsz már jócskán elmúlt napközép.

Last edited by Chris; 10-24-2006 at 14:30..