Még a pultnál Karemmnek:
- Sajnálom, hogy lemaradtál! Én is életem egyik legkeményebb harcát vívtam, de azért örülök, hogy a győzelmem Neked is hasznodra vált! - mosolygok.
Amikor Karemm kihozza a reggelit megköszönöm neki és megemlítem, hogy az illata jó, már csak az íze a kérdés széles mosolyt vetve.
Asztalnál:
Ísharéknak hasonlóan jó étvégyat kívánok! Közben a maradék fél órában kérdezgetem őket mindenféléről a családjukról, szüleik, asszonyaik, gyermekeik, az otthonukról, stb.
Meglehetősen szűkszavúan válaszolgatnak (nincs, reméljük élnek, nincs, nem tudjuk ) és pár perc múlva inkább a fegyverekről és a pusztakezes harcról kezdetek beszélni. Az a gyanúd támad, hogy az első kérdéseket meglehetősen rosszul fogadták és nagyon nem szívesen beszélnének róla.
Amikor elköszönnek:
- Persze, persze menjetek csak semmi gond! Nekem még be kell fejeznem ezt a félbehagyott reggelit!
Intek nekik, hogy majd találkozunk és visszafordulok enni! Ha nem jön le senki addig, akkor visszamegyek Karemmhez és mesélek neki a küzdelemről, ha nincs sok munkája, ha van, akkor lent üldögélek a pult elött egy kicsit! Kb. rá egy órára felmegyek a szobámba felöltözködöm (Bőrvért, fegyverek az oldalamra, pénz és elindulok valami elme páncélost keresni, mivel eddig senkivel nem sikerült beszélnem és nemsokára akció lesz)!
A városban sétálgatva jópáran megbámulnak téged. Pár embert megkérdezel, merre is találsz páncélkovácsot, azok meg mindenfelé küldenek aztán egy ismerős törpébe botlasz. Megkérded tőle is, az meg majd hanyattesik a csodálkozástól.
-Miért keresel? Tömzsipöröly fejéből kiesett a kovácsház? Na gyere velem te nagydarab!
Viszavezet a Zsivány Ló felé és a főtéren a törpetárna bejáratához visz. Az őrök felé köszöntök, aztán két szintet vezet lefelé és egy jókora kovácsműhelybe vezet. A bent dolgozó féltucat törpéből többen odaköszönnek nektek, a többiek láthatóan túlzottan elmerültek a munkájukban. Kísérőd magához inti az egyiket:
- Vasfejű! Ez itt Dhar. Dhar Ő Vasfejű Berran. Na neki mondd el mire van szükséged és jössz két sörrel. -Berran-nak még odaszól mialatt megy kifelé. - a számlár Feran nagyúrnak küldd majd!
Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 10-19-2006 at 15:36..
|