Sziasztok!
Végigolvastam a vitátokat. Úgy látom, Atilla eldöntötte, hogy változtatni akar a felfedezésen, tehát csak a "hogyan"-ról szól a vita. A fő cél a játék érdekesebbé tétele, főleg a legfelső szinten. Én nem vagyok jó játékos, csak amolyan közepes. Még a 2. szintig szoktam játszani, háborúzgatunk, de aztán az 1. szintet tamgochi jelleggel, felfedezésekkel szoktam végig vinni. Itt egy 30% torony+30% barak íjásszal megtöltve nem védett az orkok földszerzésével szemben, nem beszélve ha varázslókkal és tolvajokkal megpuhítják előtte. Tehát lehetne itt is aktív játék, van rá lehetőség. De a veszteségek akkora méretűek, hogy sokan szívesebben vállalják a védekező játékot, mint a támadót. Aki pedig ennek ellenére támadni akar, és van elég pénze, az tud, 2-3 nap alatt a legaljáról felkerülhet a top 30%-ba, míg a jelenlegi felfedezési tempóban egy elfnek ugyanez hónapokba kerül. Ha most ezt megnehezítitek, attól mivel lesz aktívabb a játék? Még értékesebbé válik a föld, méginkább nem mernek támadni, csak a legjobb játékosok. És ezzel egy átlagos játékos számára játszhatatlanná teszitek a Hódítót. Eddig ez "mindenki" játéka volt. Ezzel viszont leszűkítitek a játékosok körét, mert a játékosok nagyrészének a sikertelenség el fogja venni a kredvét a játéktól.
Ezért a javaslatom a következő:
Vegyétek figyelembe a felfedezéshez szükséges katonák számát megadó képletben a csoportlétszámot és a helyezést is úgy megválasztva, hogy felfedezéssel is el lehessen jutni a top 30%-ba játszható időn belül, mint ahogyan eddig is. Mondjuk úgy, hogy a TOP 25%-ig fel lehessen jutni nagyjából változatlanul és onnan fentebb pedig találjatok ki valamit magatoknak, hogy érdekesebb legyen a játék.
Last edited by tulip; 10-15-2006 at 08:29..
|