Thread: Alakzatok
View Single Post
Old 10-10-2006, 20:48
Med Med is offline
Junior Member

Activity: 0%
Longevity: 96%

kellemes kis társaság ez... akkor filozofálgassunk, ha erre nagyobb az igény

A realitás kérdése sztem mindig az adott kontextushoz mérhető: a Star warsban elég irreális lenne, ha elfek íjazgatnának, és a fantasy-ben is hülyén nézne ki, ha egy tecnokrata gnóm egy csillagrombolóval támadna...

a klasszikus fantasy (ami a realitás alapja) ma már könyvtárnyi irodalommal rendelkezik, ezeket pedig a szerepjátékok legitimálják, ott ugyanis újra életre kelnek ezek a világok.

Ami a hódot illeti, itt-ott kilóg a lóláb, és ennek sztem pont az volt az oka, amikor a fajokat megalkották, hogy bizony túl egyszerű a játék... ugyanis ha a vari-toli-hadi egységeken túl vagy azokat árnyalva jelenítette volna meg (vagyis hozzá mert volna nyúlni az egységek szerkezetéhez), akkor nem ütne nagyobbat egy gnóm, mint egy óriás (még közel akkorát se ), nem varázsolna úgy egy óriás mint egy elf és sorolhatnám...

ne haragudjon senki, de picit a témában vájt fülű vagyok, ezek feltűnnek... ez nem azt jelenti, hogy nem szívesen játszom, mert óriási élmény, és remek a társaság, csak igyexem minden ponton a maximumra hajtani...

több társasjátékot készítettem már a témában, néhány egyébben pedig közreműködtem... és bizony a tesztelések utáni csiszolgatások meghálálják magukat

szóval ha kell, előállok egy konkrét javaslattal, ha van erre egy csöppnyi igény is ez némi időt igényel, de menni fog...

köszönöm mindenki hozzászólását, és kedvességét