Távoltól közeledek a batár és a fogadó felé! Nem közelítem meg őket, inkább igyekszem a környéken egy másik fogadót találni, tán nem lesz olyan nehéz!
Eléggé lemaradtál tőlük, valamit nehezen tudtad követni a város kanyargó utcáin keresztül őket, ezért történhetett az, hogy elvesztetted őket szem elől. Valószínűnek tartod, hogy az egyik kereszteződésben rossz irányba fordultál. Fogalmad sincs, hogy hol lehetnek.
Szitkozódom magamban egyet, majd visszafordulok és az őrökhöz vágtatok, ahogy csak tudok!
- Jó urak! Kérem segítsenek nekem, mert figyelmetlenségemre elvesztettem a követendő batárt! No igen, a szakmát tanulni kell! - Kellemetlen mosolyt teszek.
- Nem tudják véletlenül, hogy hol szálltak meg, megfog ölni a megbízóm és még a mai bérem is ugrott!
Másik két őrt találsz ott, akik kissé értetlenül és sandán néznek rád, majd az egyik így szól:
- Sajnálatos eset, de nem tudunk segíteni.
- Értem!
- Esetleg még abban segíthetnének, hogy merre találom azt a két derék katonát, akik itt strázsáltak Önök elött! Szeretnék velük beszélni!
Még furcsábban néznek rád, mint eddig. Most az szólal meg, aki eddig hallgatott:
- Oszt magának meg mi dóga van velük?
Kicsit értetlenül nézek rájuk és elgondolkodom, hogy mit is keresk itt.
- Szrettem volna megkérdezni tőlük, hátha tudják, merre mentek, fogadót ajánlottak, kocsmát, vagy egy szimpla szállást, ahol megszálhatnak...!
- Mindegy köszönöm az eddig segítségüket! - kicsit biccentek a fejemmel.
Elindulok keresgélek a városban, kérdezősködök, hogy nem láttak-e egy batárt (leírom a kinézetét), aztán ha nem járok sikerrel, akkor keresek egy fogadót és ott letelepszem!
Mielőtt elmennél, az az őr, aki legutób is beszélt utánad szól:
- Mé nem ezt mondta? Fogadót mink is tudunk ajánlani - mondja felvidult arccal.
- Az lehet és meg is köszönném, de sajnos nem biztos, hogy azt tudnák ajánlani, amit én keresek! Ezért szerettem volna beszélni azokkal az őrökkel, akiket váltottak!
Persze ezután várok, hogy mondjanak fogadó neveket, majd megköszönöm és próbálom mindet felkutatni, leginkább a batárt próbálom megkeresni, mert nem akarok a nagyúrékkal szemtől-szembe találkozni, nehogy megsértsem kérésüket/követelésüket!
- Hát aszongya, ott van a Pettyes Ló, meg a Sánta Macska, ha valami puccos helyet keres, akkor meg ott van a Naplemente meg a Lágy Szellő, ha pedig más ellátásra vágyik - itt kcsint egyet, közben teliszájjal vigyororg - akkor ott van a Gesztenyefa Pagoda. Valamelyik bisztos jó lesz. További jóccakát!
Nos mivel nemesek, ezért az előkelőbbekkel érdemes kezdeni, de megnézem a kicsit gyengébb fogadókat is, hátha ott száltak meg. Először igyekszem az istálókat körbenézni, ha van esetleg az állattartó helyeket. Hátha az állatok alapján felismerem őket. Ha nem vagy ha ilyenek nincsenek, akkor benézek egy-egy fogadóban, nem töltök sehol egy óránál többet! Sorrend :amelyik közelebb esik az adott kiindulástól, vagyis a strázsahelytől, majd a másik előkelő, utána a közelebbi kicsit gyengébb, majd a másik gyengébb! Mindenhol egy sört kérek és leülök az asztalhoz, kb. 1 órára. Várom, hogy hátha felismerek valakit! Ha nem megy, akkor még a fogadósokat finoman kérdezem, nem láttak-e erre egy batárt (leírom a kinézetét), mert az utazóval üzleti ügyem lenne! Mindenhol megtolom egy kis pénzzel, ha szükséges a kellő információért!
Éjközép után valamivel, a Lágy Szellő istálójában ráismersz a batárra.
Most itt várnod kell, mivel a többiek még nem tartanak itt időben.
Last edited by Chris; 10-09-2006 at 13:39..
|