View Single Post
Old 10-06-2006, 21:55
Életfa#2 Életfa#2 is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Na, olvasgattam az érveket pro, és kontra a felfedezés nehezítésével kapcsolatban, és az a baj, hogy mindkét oldalnak igaza van: a nagyok nehogy már tudhassák tartani a távolságot a kisebb orikhoz képest, csak sajna, bármilyen módosítást a nagyok könnyebben képesek lenyelni. A problémát az okozza, hogy olyan egységgel lehet felfedezni, ami piacon is kapható. Ezt megkerülendő találtam ki egy ötletet.
A dolog lényege, hogy nem katonákat, hanem civileket küldünk ki felfedezni! Persze, a felfedezést végrehajtó civilek beleszámítanak a síma katonák képzésébe, ehhez nyílván kell tartani a felfedezést végrehajtók számát is, nem csak a felfedezés alatt álló területet.
Két kérdés marad csak: kell-e fegyver a felfedező civileknek, mikor kiküldjük őket? A másik, jó-e a jelenlegi képlet ehhez? (Ez utóbbit ellenőriztem a két orimon: van egy a 3/E-ben 873 hekin, ez így 20 kört tudna felfedezni, a másik 1/A-s ori, 2.000 hekin, ő 16 hekit tudna egyszerre fedezni.) Ja, eszembe jutott egy harmadik: a helytartó vajon beállítható legyen-e erre? (A válasz egyébként egyértelműen nem! )
Reply With Quote