A lépcsőn lefelé haladva követem Tömzsipörölyt a kellő távolságot tartva! Amikor leérek és köszöntenek, én vissza intek nekik tiszteletet sugározva feléjük, majd az asztalhoz lépek, ahol Tömzsipöröly bemutatott!
Egy kb. másfél ember magas súlyos léptű macskaszerű lényt látnak! Ápolt külsejű, barna szőrű és sörényű, "arcán pár bajusszál. Akár egy kölyök macska kinézetét keltheti. Rajta egy rövid ujjú, trikó-, polószerű felsőruházat, alul egy rövidnadrágféle alsóruházat! Karján és lábán az avatott szemek páronként alkar és lábszárvédőt látnak!
Ahogy Tömzsipöröly mondja a nevem nyújtom az egyik mancsom és enyhén meghajolok, de végig a szemébe nézve az idegennek! Köszöntöm én is az idegent, majd amennyiben Tömzsipöröly még fenttarja a meghívást, úgy elfogadom, amennyiben itt elidőzünk úgy várom az idegen esetleges első kérdését a bemutatkozáson kívül
Üdv néked Dul Houve Avati Reed!
Az én nevem Mordak dul Peregrum, de röviden elég ha csak atyának hívsz.
(közben alaposan végigmérem)Amit látsz fentebb le van írva
-Egyre izgalmasabbnak ígérkezik eme utazás, főleg ha ilyen különleges utitársaim lesznek.
Tömzsipörölyhöz:
Bedobnám a zsákomat a szobámba, meg hű paripámnak is kellen némi törődés, de aztán szívesen szóval tartom Dhar-t mert lenne pár kérdésem hozzá, ha nem probléma.
Tömzsipöröly bólint:
-Felkísérlek a szobádba és utánna elláttatom a lovad. - Dhar felé fordulva - Ha éhes vagy, míg megnézzük az Atya szobáját Karemm (az ember csapos) ad enni és innivalót.
Ezután hozzád fordul felkapja a zsákod és mutatja az utat. A lépcsőn felérve az első szinten T alakú folyosót látsz. A folyosók összefutásában, két törpe ül egy kis asztalnál. Egy a folyosón járkál fel és alá, egy pedig a hosszú folyosó végén álldogál. Mindössze két lámpás ég. A rövid folyosókon 2-2 ajtót látsz, a hosszú mindkét oldalán 6-6 ajtó nyílik. Tömzsipöröly a hosszú folyosó végén a bal oldalon az utolsó előtti szobához vezet. Az utolsón és a másik oldalon egyel előtte lévő ajtón kis fémtábla lóg.
Kinyitja az ajtót majd betessékel. A szobálya mindenkinek ugyanúgy néz ki, csak max tükörképek A szoba három keskeny ablakon kapja nappal a fényt amik az udvarra nyílnak, de a törpe most gyorsan gyertyákat gyújt a kedvedért. Nagyjából 10x10 lépés nagy a szoba, bal falának közepén jókora kényelmesnek tűnő ágy, ablak felöli oldalán kis íróasztal székkel, másik oldalán kicsiny, fiókos éjeliszekrény lámpással a tetején. Az ajtótól balra a fal mellett két jókora szekrény, jobb oldalon kis asztal edénnyel, melyben jelzőgolyók vannak, mellette a ledobásra szolgáló csövecske, a jobb falnál nagyobbacska asztal négy székkel és egy négyágú gyertyatartóval (ezeket gyújtja meg Tömzsipöröly) a jobb falon keskeny ajtó egy kis fürdőhelyiségbe vezet. A plafonról négyágú lámpás lóg.
Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 09-14-2006 at 14:49..
|