Quote:
Originally Posted by -Fegya-
Hát szerintem ez nagyon problémás kérdés.
Az 1A összes földterülete állandóan és fokozatosan nő. Ezért a top 30% is egyre magasabban van.
A 2B összes földterülete inkább csökken, a top követelményhez szükséges földmennyiség nem növekszik.
Ezért egyre nehezebb egy új 1A-ba jutónak a top 30%-t elérni. Nem valami igazságos, hogy például egy fél évvel korábban az 1A-ba jutó országnak még sokkal könnyebb volt a fordulás feltételeit teljesíteni, mint a később feljutónak.
|
Akkor meg lehetne ugy oldani, hogy a szigoritások 1/a-ra ne vonatkozanak maradjon a top30%, még igy is macerás lesz top1 a többi csoportban. Amugy szerintem is az egésznek az 1/a buktatója. A probléma az, hogy ha valkinek van 1/a-s orija az mindig elönyt élvez mert akkor a kis ori nem kell már a top30%-ot az 1/a-ban teljesiteni míg akinek nincs az a top30%-ba is fel kell menjen. Sajna ez most is igy müködik. Tehát ezzel nem könyitjük meg jobban azok helyzetét akiknek most is van 1/a-s oriuk. Amugy szigoritások egyik eredménye szerintem az lesz, hogy egy idö után nem fogja megérni 1/a-ban tartani az orikat csak azért mert a kicsi az körbe tudjon forogni hiszen innentöl 4-5 után már elég nehéz lesz. Ha van valakinek jó ötlete az 1/a-s orik elönye ellen az szoljon ha nem akkor marad ugy ahogy most is van.