Quote:
Originally Posted by aúú
Mondom, én Atis legnehezebb %-os ötletével is egyet értek, ha a kék 9-nél 1-4 hely szerepel és nem csak az első hely... na meg, ha nem kötelező miatta 1/a-ba menni, hanem a 2/b-ből is meg lehet csinálni.
|
Bar korabban azt mondtam, ebbe nem szolok bele, a szazalekokba nem is, de a top1 v. top4 vita parttalan.
Pedig a ket dolog szinte ugyanaz, azzal a kulonbseggel, hogy a top4 nem szakitja szet a szoviket. De feljutni epp olyan nehez top4-be, mint top1-be, mivel ott fent mindig 4 osszetarto emberke ucsorog (kivetel lehet, de nem szamottevo).
Lehet hogy vannak csoportok, ahol lehetetlen felkerulni top1-be (v. top4-be), de aki mar 8x korbefordult, az tudja mely csoportokat kerulje el, igy ha az ujabb fordulas a cel, es nem az adott nehez csoportban valo jatek, akkor meg tudja oldani kulonosebb nehezseg nelkul.
A nagyon kis %-os feltetelek helyett viszont szerintem mindenkepp konkret helyezeshez kene kotni a feltetelt, es nem %-hoz, maskepp nagy kulonbsegek fognak realizalodni akar egy 4%-os feltetelnel is. Csoportszinten egysegesebb lenne pl. topx% helyett aztmondani, hogy top10, vagyis legyen az elso 10 orszag kozt.
Velemeny?