Quote:
Originally Posted by Ghosti
Az ember faj elveszett a tobbi mellett miutan lejjebb esett a tukorvarazs ereje.
|
Bocsánat hogy beledumálok ebbe az eszmecserébe (kicsit amatőr is vagyok, mert még nem követtem le mi minden változott a játékban az elmúlt évtizedben), de amikor az ember még "nagy Hódító" faj volt, nem csak a tükörvarázs hatása változott, ez csak az utolsó szeg volt a koporsójába.
Aki emlékszik még, szinte egyszerre került a játékba:
- a VIP tagság és vele együtt a helytartó
- az éheztetős orik likvidálása (éhezés alatt ma már nincs bevándorlás, régen volt)
- személyiségek (több személyiség is)
- félelfek tolvajképességeinek erősítése
- élőhalott
- az ork további előnyöket kapott
- az óriás további előnyöket kapott
- az elf használható előnyöket kapott
- automatikus védelem a sokat támadott országok elleni akciókkal szemben
A sok változás külön-külön és együtt is az ember ellen hatott, a lényegétől fosztotta meg a fajt.
A változások előtt akire egy jól felépített ember rászállt, hamarosan harci egységek nélkül találta magát, következésképpen esélye nem volt a bosszúra (a tekercslopások miatt nem maradtak férőhelyek, az emberrablások miatt leálltak az épületek, éhezés, lefokozás, elvándorlás, egy éjszaka alatt nullán találta magát bárki).
Az emberrel alapvetően olyan játékosok játszottak, akik csaknem 24 órában figyeltek az országukra. Ezt az előnyt szüntette meg a helytartó.
Az ember nagy tolvaj volt, a félelf és az óriás erősítésével ez az előnye elveszett.
Az embernek erős serege volt, ezt az előnyét az ork az óriás, de talán még a hulla is lenullázta.
Az "éheztetés" megszüntetésével pedig tanyákat kellett építeni oda, ahol barakkok és kocsmák álltak egykor.
A személyiségek csaknem mind olyan előnyhöz juttatták a többi fajt, amit ugyan az ember is megkaphat, de se előnye se hátránya nem lévén nem tud vele olyan mértékben élni, egyik tulajdonságát sem erősíti jelentősen.
Ennyi változás után (A bosszú névre keresztelt Hódító verzió) még a tükörvarázs hatásfokát is csökkentette, vagyis a tanyák mellé még templomokat is fel kellett húzni oda, ahol korábban barakkok és kocsmák álltak. Az indoklás az volt, hogy egyetlen fajnak sincs abszolút védelme valamely hadi tevékenységgel szemben.
Mindezt nem azért írtam le hogy elmondhassam, én már akkor megmondtam, hanem csak azért, hogy mielőtt jövőt építenénk, tekintsünk a múltba. Az ember valamikor kiválóan, annál kicsit jobban is működő faj volt. Ebből kiindulva, szerintem nem kell feltalálni a spanyolviaszt, elég ha használjuk.