Quote:
Originally Posted by Ati
Ezen nem is változtatnék. Kereshet valaki sok pénzt lopással, kereshet valaki sok pénzt fosztásokkal, kereshet valaki sok pénztr piacra termeléssel, kereshet valaki sok pénzt bankok tartásával, miért ne kereshetne valaki sok pénzt tőzsdézéssel? Semmiképp nem venném ki annak a lehetőségét, h ogy ha olcsón hozzá tudsz valamihez jutni, és drágán el tudod utána adni, akkor ezt megtehesd. Ha ezt kivesszük, akkor egy fontos és izgalmas stratégiai elemtől búcsúzunk, amit nem kellene.
|
Ertem. Akkor jelenleg a rakos sejtek (horcsogok) a piac sziven nottek. Leven:
Amig ok buntetlenul tarthatjak, az arut a piacon, addig a horcsogok is.
Mig a tozsdezok, semmi komoly kart nem csinalnak, csak eletben tartjak ezt az uj gazdasagot is, addig a horcsogok kiirtanak egy masik elemet, megpedig a tolvajokat. Es szo szerint kell erteni. Nullara meszaroljak oket. Az uj rendszerben sok kisstilu tozsedzo lenne. Mert anno, ha volt egy kis penzem, akkor mindig 50 felett tartottam a gabonat, ami nem volt nagy megterheles, de hozott hasznot. Most se lenne nagy megterheles. Meg piaccal se. Csak nem 5 multi csinalna, hanem 50 kiskereskedo. Ez ugyanugy megmaradna, mindissze nem egy kezben lenne hanem sokban. Es mivel a tolvajok ujra viragkorukat elnek, igy szukseg lenne a piacra, mert ugye azt senki nem akarja bemagyarazni nekem, h mikor szerez valaki 30-40 hekit, akkor azt siman beepiti, mert van eleg raktara a megtermelt javakbol. Nem lesz, mert inkabb kiteszi a piacra, csak a tolvajok (nem csak felesek, hanem gnomok, emberek, torpek) megprobalnak lelopni.
De ha PL nekem van egy ork orim, ami nem igazan tudja megvedeni a termelt javakat, akkor inkabb kimegyek a piacra tozsdezni. Ha tudom h megveszik a gabonat 100ert, akkor felvasarolom teszem azt 80ig, mert annyi piac epuletem van, aztan kiteszem mondjuk 90ert, mert tudom, h a kereslet el fogja vinni, nekem meg az az egy % meg nem termel deficitet.
Igen. Teny, h nem par ember fog ezzel szorakozni, hanem nagyon sok. Igy nem h szurkulne, hanem szinesedik a strategia tarhaza.
Ami most van nem fog mukodni ugyanebben a formaban. Ugy nem ahogy most van. Maskeppen fog, de minden megmarad. Csak nem egy orszag fog monopoliumot bevezetni hanem sok kicsi fogja ugyanazt csinalni kicsiben.
Tudom hulye pelda lesz, de vedd a Tescot. 2000ben egy penztar 8 ora alatt 2 milliot forgalmazott. volt vagy negyven penztar. Egy kiskereskedo vegyunk egy kiemelkedoen jo napot 100ezret (ez forgalom nem haszon mielott valaki felhordulne). Ha megszuntetnem a Tescot, a termelt termekek ugyanugy elfogynanak, csak dragabban, ezert tobb ember foglalkozna termelessel, illetve annak eladasaval, amit sok kiskereskedo latna el. Ebbe beleveszem a megelhetesi bunozoket, es maris itt ulok a hoditoban.
Tudom h meredek a pelda, de amibol jelenleg par tozsdezo el meg, abbol sok kis hazardor megelheteset vagja gallyra.