Azt nem állítom, hogy nem adtál egy érdekes ötletet. Még ha pont ellentétes is azzal, amit hangoztatni szoktam. Szóval csak hangos gondolkodás.
Az nem tetszik, hogy fizetni kelljen azért, hogy eladjam az árut. Termelek piacra, aztán vagy megveszik, vagy nem, nincs felesleges pénzem, amit előre ki akarnék fizetni azért, hogy eladhassam az árumat.
Sokaknak az nem tetszik, hogy kiszámíthatatlan, hogy mikor veszik el a visszatérő áru, és mikor nem.
Nekem az nem tetszik, hogy túl ritkán veszik el a visszatérő áru. Tudom, hogy ezek ellentétes érdekek, de ez az igazság.
A három sarok között középen van egy olyan, hogy az áru értékének X%-áért biztosítani lehessen az áru visszatértét eladatlanság esetén.
Ezzel persze a legnagyobb probléma, hogy kvázi legalizálva van vele a piac raktár szerepe, ami kifejezetten ellentétes a mostani álláspontommal. Még ha ezért naponta fizetni is kell.
Egy random 5. szintű csoportot nézve ha 1% a biztosítás, és feltételezzük, hogy mondjuk az áruk felére kötnek ilyet, akkor az a piacoló országok között átlagosan napi 350.000 aranyba kerül.