View Single Post
Old 01-03-2014, 20:54
olvastar olvastar is offline
Junior Member

Activity: 0%
Longevity: 77%

Nos, irtam valamit a feles modositashoz, es ki lett moderalva, megjegyzem siman ra lehet nyomni a "rossz topic" jelzot. Az a helyzet h nem veszett el. Ime:

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Ha nem jön közbe semmi, akkor január első felében várható a félelf módosításának élesítése.
Azon gondolkodtam itt, h tulajdonkeppen azok nyultak bele igazan a lenyegbe, akik azt szorgalmaztak, h valamit a lopott javak ertekevel kellene kezdeni.

Mint agyontekizett gnom mondom, szal at tudom erezni a fajdalmat:

"A piac nem raktar" De az? Es ezen valtoztatni lehetne de ugy h arra egy csomoan fel fognak hordulni.

En ha kimentem arulni a piacra a valos eletben fizettem helypenzt. Ha barmeik strategiai jatekban kimegyek a piacra ott korlatozasok vannak.
Kereskedoszam es/vagy reszesedes (vagy ha ugy jobban tetszik akkor ado)

Tenyek: Amig van penzed arra h mindent megvasarolj a piacon addig VALOBAN a fold a legertekesebb a dolog. A tobbit a gnomok osszetarhaljak 200on, a kereskedok (Plane mostantol) kitermelik utkozben. De...
Ha mondjuk a masfel naponta kitett csillio mennyisegu tekimert kene fizetnem adot minden egyes alkalommal... (Baszus a gondolatara is kiraz a hideg) hat nem lenne olyan vicces.

Masik. Az tegye fel itt nekem a kezet legyen szives akinek van mondjuk 2% piaca...
Azt az epuletet nem lehetne mondjuk korlatozasra hasznalni?

A nyilvanvalo gondokat megoldottuk, amiert sokan nyavajognak, sokan orulnek. De a problema tovabbra is fenn all, fenn fog. A jatekban vannak anyagi javak. Es amig ezek nem kerulnek egyensulyba csak a fold mindenek felett, addig az egesz csupan egy doglott hal. Es ez esetben a sok yard ami kinn van a piacon, epuletek amikben van fantazia de senki nem aknaz ki gondolatban sem csak egy halfej.

Jelenleg a tunetet kezeljuk. Szerintem a betegseget kene. Voltak itt olyanok akik orommel fogadnak ha szinesebb lenne a jatek... Nagyon sok szemesek is. De a problemat nem abban latom, h van egy tolis (masfel tolis) nep akik KB semmire sem hasznalhatoak. Hasznalhatoak lennenek ha nem lehetne megkerulni a rendszert. Meglehet.

Mert ugye kit erdekel h a kiscsillio tekim 19 koronkent kopik, ha buntetlen, es korlatlan kitehetem a piacra. Ha jol valasztok arat, szepen visszajon a konyvtarba es akkor tudok penzt csinalni belole amikor kell. Addig meg 4 naponta hasznalok el 3 piacot miattuk.

Mert nekem igenis hianyoznak a regi szep idok, mikor meg neha az orknal is szamolni kellett a tolierteket, h most be tudom lopni vagy sem? Es mindenkinek volt mindene.

Most mindenkinek foldje van. Ha nincs folded semmid sincs. Mert olyan KB kizart dolog h ne legyenek anyagi javaid. Kiscsillio.

A piac, az oli meg a jatekot, nem az agressziv ork. Szeretnek megint azzal a hoditoval jatszani, ahol meg nyafogtam h felment 50 fele a ko, es vidaman lopkodtunk egymastol, es ez teljesen mindennapos volt. Nem faj specifikus.
Csak voltak fajuk akiket kar is volt probalni. Mindezek mellet iszonyatosan gazdagnak szamitottam 4-5 millioval.

Olyan igazi kommunizmus volt. Mindenki lopott mindenkitol, es megis megvolt mindenkinek mindene.

Ne az dontson mar a piaci arakrol h eppen meik nagymeno indult el, mien iramban, es h erre fel volt-e idegieg keszulve az a par spekulans. Ezert hagyom itt evek ota ezt a jatekot. Mert nem az szamit h mennyire van az orszagod a fajnak megfeleloen belove, hanem mennyire tudod beverni a masikat haddal, ugyanis a tobbit ami hozza kell mellenyzsebbol fizeted.

De amig klanraktarkent mukodik a piac BUNTETLEN, addig azok a fajok maradnak alul, akik a javakra vannak specializalodva. Mert a felhalmozott javakbol a fold az egyetlen amit nem lehet megszerezni 5os szinten 200 hektaron. A tobbi sima ugy. Ugyanugy a megvedese is.

Es igen bele lehet kotni. H ez hulyeseg.
De mielott ideirna barki is, szeretnem ha szivere tenne a kezet es azt tudna mondani h epuletlistaban teljesen mindennapos
a nem ehezo ork,
a termelo torp (a szovinek termelo nem szamit),
a tekercset nem piacrol szerzo orszag, (tolvaj lopjal maganak xD)
esetleg hanyszor lattal piac epuletet epulet listaban?

(Ati, osszesen hany piac epulet van hany hektaron az egesz hobelevanc hoditoban?)
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to olvastar For This Useful Post: