Nos, irtam valamit a feles modositashoz, es ki lett moderalva, megjegyzem siman ra lehet nyomni a "rossz topic" jelzot. Az a helyzet h nem veszett el. Ime:
Quote:
Originally Posted by Ati
Ha nem jön közbe semmi, akkor január első felében várható a félelf módosításának élesítése.
|
Azon gondolkodtam itt, h tulajdonkeppen azok nyultak bele igazan a lenyegbe, akik azt szorgalmaztak, h valamit a lopott javak ertekevel kellene kezdeni.
Mint agyontekizett gnom mondom, szal at tudom erezni a fajdalmat:
"A piac nem raktar" De az? Es ezen valtoztatni lehetne de ugy h arra egy csomoan fel fognak hordulni.
En ha kimentem arulni a piacra a valos eletben fizettem helypenzt. Ha barmeik strategiai jatekban kimegyek a piacra ott korlatozasok vannak.
Kereskedoszam es/vagy reszesedes (vagy ha ugy jobban tetszik akkor ado)
Tenyek: Amig van penzed arra h mindent megvasarolj a piacon addig VALOBAN a fold a legertekesebb a dolog. A tobbit a gnomok osszetarhaljak 200on, a kereskedok (Plane mostantol) kitermelik utkozben. De...
Ha mondjuk a masfel naponta kitett csillio mennyisegu tekimert kene fizetnem adot minden egyes alkalommal... (Baszus a gondolatara is kiraz a hideg) hat nem lenne olyan vicces.
Masik. Az tegye fel itt nekem a kezet legyen szives akinek van mondjuk 2% piaca...
Azt az epuletet nem lehetne mondjuk korlatozasra hasznalni?
A nyilvanvalo gondokat megoldottuk, amiert sokan nyavajognak, sokan orulnek. De a problema tovabbra is fenn all, fenn fog. A jatekban vannak anyagi javak. Es amig ezek nem kerulnek egyensulyba csak a fold mindenek felett, addig az egesz csupan egy doglott hal. Es ez esetben a sok yard ami kinn van a piacon, epuletek amikben van fantazia de senki nem aknaz ki gondolatban sem csak egy halfej.
Jelenleg a tunetet kezeljuk. Szerintem a betegseget kene. Voltak itt olyanok akik orommel fogadnak ha szinesebb lenne a jatek... Nagyon sok szemesek is. De a problemat nem abban latom, h van egy tolis (masfel tolis) nep akik KB semmire sem hasznalhatoak. Hasznalhatoak lennenek ha nem lehetne megkerulni a rendszert. Meglehet.
Mert ugye kit erdekel h a kiscsillio tekim 19 koronkent kopik, ha buntetlen, es korlatlan kitehetem a piacra. Ha jol valasztok arat, szepen visszajon a konyvtarba es akkor tudok penzt csinalni belole amikor kell. Addig meg 4 naponta hasznalok el 3 piacot miattuk.
Mert nekem igenis hianyoznak a regi szep idok, mikor meg neha az orknal is szamolni kellett a tolierteket, h most be tudom lopni vagy sem? Es mindenkinek volt mindene.
Most mindenkinek foldje van. Ha nincs folded semmid sincs. Mert olyan KB kizart dolog h ne legyenek anyagi javaid. Kiscsillio.
A piac, az oli meg a jatekot, nem az agressziv ork. Szeretnek megint azzal a hoditoval jatszani, ahol meg nyafogtam h felment 50 fele a ko, es vidaman lopkodtunk egymastol, es ez teljesen mindennapos volt. Nem faj specifikus.
Csak voltak fajuk akiket kar is volt probalni. Mindezek mellet iszonyatosan gazdagnak szamitottam 4-5 millioval.
Olyan igazi kommunizmus volt. Mindenki lopott mindenkitol, es megis megvolt mindenkinek mindene.
Ne az dontson mar a piaci arakrol h eppen meik nagymeno indult el, mien iramban, es h erre fel volt-e idegieg keszulve az a par spekulans. Ezert hagyom itt evek ota ezt a jatekot. Mert nem az szamit h mennyire van az orszagod a fajnak megfeleloen belove, hanem mennyire tudod beverni a masikat haddal, ugyanis a tobbit ami hozza kell mellenyzsebbol fizeted.
De amig klanraktarkent mukodik a piac BUNTETLEN, addig azok a fajok maradnak alul, akik a javakra vannak specializalodva. Mert a felhalmozott javakbol a fold az egyetlen amit nem lehet megszerezni 5os szinten 200 hektaron. A tobbi sima ugy. Ugyanugy a megvedese is.
Es igen bele lehet kotni. H ez hulyeseg.
De mielott ideirna barki is, szeretnem ha szivere tenne a kezet es azt tudna mondani h epuletlistaban teljesen mindennapos
a nem ehezo ork,
a termelo torp (a szovinek termelo nem szamit),
a tekercset nem piacrol szerzo orszag, (tolvaj lopjal maganak xD)
esetleg hanyszor lattal piac epuletet epulet listaban?
(Ati, osszesen hany piac epulet van hany hektaron az egesz hobelevanc hoditoban?)