Esküdni mernék, hogy 4évnél korábbi hozzászólásodat olvastam talán több helyen is, ahol ezt külön kiemelted "A piac nem raktár".
Tehát akkor mégis az.
Szerintem a jelenlegi rendszerrel az a gond, hogy a raktározás jelleg használata miatti retorzió nem kiszámítható. Ha valaki veszít, az bárki lehet. Azaz ez nem stratégia, ha arra próbálok játszani, hogy körváltásokkor az én olcsó tekim legyen kinn és akinek épp hazaér, az bukjon, az lehet épp a szövetségesem is. Még azt se tudom, hogy bukott-e valaki és ha igen, akkor ki és mennyit. Ez szerencsejáték jellegű.
De szerintem többször fordult elő az az eset a piaci manipuláció helyett, hogy valaki épp berágott valamiért és törli az országát, de előtte minimum áron kirakja az összes cuccát és emiatt bukik valaki. Ez akkor igazán bosszantó, ha kiraktam sok tekit, hogy eladjam, de csak kevés fogyott a többi pedig jön haza, mert ugye ez is előfordul, hogy nem raktárként akarom használni.
És akkor azon ember miatt bukjak, aki 1000 aranyért rakott ki 4000 lovast? Aki már nem szeretne tovább játszani?
A felvetésem szerintem megoldást nyújt, persze még nyers formában van. Fejlődhet a játék, új stratégiák léphetnek be, de nem bonyolódik szerintem.
|