Thread: 1A események
View Single Post
Old 11-12-2013, 22:00
vityu vityu is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 90%

Quote:
Originally Posted by Reaktor View Post
Abban igazad van Jack, hogy számít a tartalék.
De van egy olyan szint ami felett elméletileg nem. Mire is gondolok?
Pl:

Tételezzük fel, hogy egy kiadós háború 7-8 millió ponton felemészt 12 millió egységet.
A Vasököl klánnak van 31 millió egység tartaléka
A Gránitkoponya klánnak meg 57 millió egysége.

Ebben az esetben mindketten nagyobb forrással bírnak, mint amire szükség van. Így nem ez fog dönteni.

De a pszihikai hadviselést illetően maximálisan igazad van.
Pl a Dragon elleni év végi harcokban a pszihikai nyomás fenntartásának elsődleges szerepet szántam.
A dragon elleni év végi harcokban a dragonnak összesen 60 millió egysége volt. A Tisztítótűznek úgy 400. De ez csak egy alsó hangon becsült érték a termelésekből számolva.
100-120k-s fokozások is voltak szép számmal tőletek, leginkább az elején. Bármilyen ellentámadás is kellett legyen tőlünk, az országok nagy részének elbontásával járt. És hiába vettem ki a nyerspiacot üresre a harcok előtt, több millió nyers ment el az építkezésekre már a legeleján. A fokozott egységeladások és az egymás alá pakolgatás miatt pedig a nyers és az egység ára majdnem 1:1 arányban volt.

Szóval a kiadós háború LÉNYEGESEN több egységet emészt fel azon a szinten, mint amiről te beszéltél. A hacok kb felénél mentem el az infókat, ti itt 12millió egységet fokoztatok el. Az akkori egyetlen törpétekből, és a piac ürességéből számolva építésre is egységtízmilliók mehettek el. Nekünk 50 millió egység. És vigyáztunk rá, ha nem volt muszáj, nem fokoztunk.

Ez 3 hetes, kiadós harc volt.
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to vityu For This Useful Post: