A nagyúr mellett állva végigméren a nagydarab alakot. Majd a nagyúrhoz fordulok ismét:
-Jut eszembe azthiszem nem a legjobb ötlet tűzzel játszanom -mormogom- inkább elföldelem a testét. Mi legyen a pénzével?
Vedd figyelembe, hogy ekkora égés után nem vagy a legjobban, sőt...
- Pénzt kérem vissza, ő nem teljesíteni küldetés, hamarabb meghalni.
Leteszem az erszényt a nagyúr elé az asztalra. Ellépek az asztaltól és meghajolok, majd a nagydarab fickó felé fordulok:
-Üdvözöllek. Gren vagyok a Kőszakállú klánból. Segítenél nekem elföldelni azt kinek a helyére lépsz?
Bólintok a Nagyúr felé, hogy értettem és végigmérem a törpét alaposan.
- A karod maradjun irős cimbura. Az arínába sukat küzdüttem huzzád hasunlúval. Elíg júl harcultak. Vut egy, akit kíkszakálnak hítak, nim tistvíred? Elíg júl harcult, ha csak file ulyan jú vagy, biztus jú cimbik liszünk.
- Ássuk el a imbert, aztán meghíllak egy sörre.
-Nem ismertem Kékszakáll nevű törpét, a klánjukat ismerem valamelyest. Remélem méltó halála volt és most Tooma jobbján harcol. Nem ember csak félig. Egy félelf volt. Gyere megmutatom.
Felmegyek Iarwain szobájába hogy a holtestét elvigyük.
követem Gren-t.
- Aztán hugyan halt mig ez a fílember? Harcban vagy míreg által?
- Nem tudjuk pontosan. Szerintem harcolt, de égett sebe is van. Azt, hogy végülis mibe halt bele nem tudja tán senki, csak ő maga.
Benyitva a szobába észreveszed, hogy nem úgy van ott a test, mint ahogy ott hagytad: a ruhája nem rajta van, hanem mellette az ágyon.
-Na ez szép. Felöltöztetem, erre valaki levetközteti. Segítenél feladni rá a ruháit?
Megnézem, hogy Iarwain pénze megvan-e még de megszédülök és nekitántorodok az ágynak. Nehézkesen megrázom a fejem és kiegyenesedek.
Alaposan megnézem a holtat, egyenlőre csak szemmel. A sebeit nézegetem, milyen fegyver ejthette, keresem a halál okát. Utána a szobát is végig nézem, csak úgy futólag.
Ugyan azt látod a testen, és a szobában, amit a többiek is láttak (kérlek lapozz vissza és olvasd el).
- Dartun adjun neki vígsű nyugudalmat! (segítek felöltöztetni)
- Níked ki ki látta el így a bajud?
-Ha tudnám ki volt, már halott lenne. Valami furfangos tárgy volt ami az arcomba robbant. Majd holnap a vajákos megtudja talán mondani.
- Na szólok a többieknek, hogy aki akar búcsuzzon el tőle aztán kivisszük rendben?
- jú van. De igyszerűbb lösz ha ín viszem. Mellyik az a vajákus? Rígúta ösmered?
- Ín úgy látum, nem harcban hult ez el. Láttam már suk sebet. Bár elíg csenevísz kölyök vót, de ettűl míg őnekije sem kellett vuna meghalni. Benyelt ez valami gyilok mírget. Vagy gonosz runtás facsarti ki szívit (kiköp). Egy Dartun pap megmondaná bizton.
Last edited by Chris; 09-08-2006 at 18:58..
|