Miután kicsit elültek az izgalmak, leülünk az asztalhoz ismét és némi ételt rendelünk, valamint a fogadóssal közöljük, hogy maradunk még egy éjszakát. Aztán, hogy lássa, nagylelkűségemet, kap még 8 ezüstöt az istállóra, mivel nem volt ott semmiféle haramia, hanem egy eleve bent lévő tárgy okozta a tüzet.
- Még hogy eleve bent lévő tárgy! Ugyan már uram, ezt maga sem gondolhatja komolyan! Ha eleve bent lett volna, akkor már akkor le kellett volna égnie, mikor oda került. Nem, ez a tágy, akármi is volt az, nem az istálóm rész, nem volt ott elve, valaki olyan tette oda, aki a maguk fejére pályázik, ahogy a törpe is megmondta. Szóval vagy kifizeti az istáló árát, vagy fel is út-le is út, nincs szükségem bajkeverőkre, a végén még a foadóm is leég. Ja és takarítsák el a hullát a szobából, mert ez így nem állapot! - közli veled eléggé ingerülten a fogadós.
Odaállok a nagyúr mellé két lépésre oldalt és a fogadósra nézve szólok.
- Fogadós! A Nagyúr már szólt. Ne feszítsdd túl a türelmét. Ha a vajákos meg tudja ismételni amit már tett, akkor kiderül ki tette oda azt ami felgyújtotta az istálódat. Addig pedig ne zaklasdd tovább.
Meghajolok a nagyúr felé:
- Uram! Ha megengeded megpróbálok gondoskodni Iarwain testéről.
- Maga már elismerte, hogy a magukat üldőző akárkik miatt történt, úgyhogy hagyjuk a kertelést! Mellesleg maga küldött az úrhoz tárgyalni, úgyhogy most hagyja, hogy tárgyaljak vele! És részemről nincs rendezve ez a dolog, és szobát sem kapnak addig, míg ki nem fizetik a káromat!
A fogadósra pislogok a kötéseim alól:
- Na ez érdekes lesz akkor. Magának pénz kell, de nem hajlandó kiszolgálni. Nagyúr! - ismét meghajolok az úr felé aztán kimegyek, a málhámból veszek elő egy adag ennivalót, a kútból húzok vizet mellé és leülök a kocsi mellé enni.
A fogadós nem szól semmit, hagyja hogy kiballagj, közben az úrra nézve várja a választ.
Fogadós te érteni valamit férel - halljátok a nő hangját amint fordít - a törpe nem mondani jól. A kölyök találni fényes érme az istállóban, az gyulladni ki. A társunkkal megállni szive végzett ezt láttuk jól, így nem érteni azt se törpe mit magyarázni gyilkos ugyanaz mint érme. Bárki fogni meg érme az biztos kigyulladni, biztos valami lovás rejteni el oda, vagy a 2 távozott vendég valamelyik. De lást jól lekűségem, kapsz összesen 1 aranyat, hogy ne érezd magad kisemmiz.
A fogadós egy ideig hitetlenkedve méreget, majd megvonja a vállát, és elveszi az aranyat.
- Így végül is más... nekem a törpe azt mondta... én nem tudtam... elnézést uram, máris készíttetem az ebédjüket, és természetesen a szobák is rendelkezésre állnak. Sőt lehet jobb szobát is tudok adni, mindjárt megnézem... - habogja, majd elsiet.
Kisvártatva visszajön, és közli:
- Két csinosabb szobámból kiköltöztek, oda átvitethetem a holmijukat, ha kívánja, és a ház vendégei erre az éjszakára. Remélem nem neheztel az előbbiért, én tényleg nem tudtam, hogy...
- Két új szoba lenni jó, megbocsátok, nem neheztelni, ajánlat elfogad.
- Rendben akkor melyik szobákból pakoltathatom át a csomagokat?
Mivel magyarázni fárasztóbb így az egyszerűbb utat választom, megmutatom a mi szobánkat.
A fogadós követ. Mikor odaértek megkérdezi:
- Ez az egyik szoba. Melyik a másik, amiből át kell pakolni?
És születnek emberek.
Last edited by Chris; 09-07-2006 at 21:18..
|