A táblázatot a következőképpen kell értelmezni:
-A 0-3, 1-2, 2-1 és 3-0 NEM gólarányok, hanem a pontokon való megosztozkodást* hivatottak bemutatni. Tehát pl. a tábla bal felső sarka azt az esetet jelenti, amikor a rendes játékidőben kikapunk az olaszoktól és a japánoktól, és a kazahok is úgy szenvednek vereséget mindkét meccsükön, hogy nem kerül sor hosszabbításra.
-Piros -> nem jutunk fel, zöld -> feljutunk, ezt gondolom kitaláltátok.
-Figyelembe vettem, hogy azonos pontszámnál az egymás elleni eredmény számít. Beépítettem a táblázatba azokat az eseteket is, amikor Olaszország csak bronzérmes lesz a csoportban. Négyféleképpen is kialakulhat hármas pontegyenlőség a három kérdéses válogatott között, de mindegyik eset számunkra kedvező, mivel az egymás elleni meccsek esetében is először a pontokat nézik.
-Bocsánatot kérek a japán és a dél-koreai** válogatott szurkolóitól, de feltételeztem azt is, hogy az olasz-kazah-magyar hármasból kerül majd ki a két feljutó.
-Fontos észben tartani, hogy az egyes sorokhoz és oszlopokhoz nem azonos valószínűségek tartoznak! Pl. meglehetősen kicsi esélyt látok arra, hogy a koreaiak a rendes játékidőben legyőzzék a kazahokat, de ezen a világbajnokságon már semmi nem lephet meg minket.
-Mivel én is csak emberből vagyok, előfordulhat, hogy valahol hibáztam. Amennyiben valamit rosszul jelöltem volna, kérlek szóljatok!
*győzelem a rendes játékidőben -> 3 pont, győzelem hosszabbítás vagy szétlövés után ->2 pont, vereség hosszabbítás vagy szétlövés után ->1 pont, vereség a rendes játékidőben ->0 pont
**Bizony, matematikailag még Dél-Korea is feljuthat. Mikor? Pl. ha megverik a kazahokat és a briteket, az olaszok elvernek minket és a kazahokat, a japánok pedig kikapnak a britektől, de elvernek minket. Ekkor Koreának 8 pontja lenne, megelőzve a mi 7 pontos válogatottunkat, valamint a 6-6 pontos japánokat és kazahokat.