Quote:
Originally Posted by monro
Szerintem ez nem így lett javasolva 
Csak a top 1-4 orik földterülete csökkenne 1800 kör után ez volt az eredeti javaslat  Ha hozzátesszük még azt is, hogy ha egy ori top1-4 között van és fel tudna lépni akkor 168 kör szabi után akár van neki 1800 topköre akár nincs vesztene 1 hekit a fellépési limitig már meg is lenne oldva az "extrém szabi" fogalmának bevezetési problémája
A 168 kör is has szám 
|
Ez mar igy majdnem jo, mert:
- csak top1-4(1-3) orik vannak utban, a tobbiek nincsenek.
de meg nem egeszen, mert:
- ha kizarolag szabin es kizarolag 1800 kor utan csokken a foldjuk, akkor 1-1 csoportban eveket kell varni, mire szegeny 8 szemelyiseges orszag eselyt kap a tovabblepesre, ugyanis vannak olyan orszagok, akik nincsenek szabin 1800 kor utan sem, es megsem lepnek. Valamint teljesen jarhato ut, hogy 1799 kornel szabira megy a top4, es nincs semmifele szankcio, megintcsak eveket lehet ra varni.
- eppen ezert a top1 helyezesrol lepes mint feltetel, szerintem tul szigoru. Mit tehet az orszag pl., ha 1800 kor alatt a fenti (vagy barmilyen) okok miatt nem tud a top1 helyre kerulni, plane ott eltolteni x kort? Megbeszeleses modon veresse vissza magat top30 ala, ahol elfogy a topkore? Vagy az rajtam kivul mindenkinek egyertelmu, hogy akinek top1-bol kell fordulni, annak top1-es 1800 korre van szuksege a moralromlashoz?
- ezenkivul valoban kimaradtak a wand altal emlitett javaslatreszek is.