A nagyúrhoz először a fogadós megy oda panaszkodni, hogy a titeket üldöző haramiák miatt leégett az istálója, és szeretné, ha a kárát megtérítenéd.
Értetlenül nézek a fogadósra, lévén egy kukkot sem értek abból amit mond, majd lesétálok a családomhoz, hogy ne legyenek egyedül odalent. Amennyiben a fogadós is követ minket és panaszkodik tovább, akkor az esetleges fordítás után közlöm vele (a feleségem tolmácsolásával), hogy minket nem üldöznek haramiák, tehát ha haramiákat látott, akkor forduljon a helyiekhez.
- De a törpe azt mondta, hogy aki megölte a társukat, az gyújtotta fel az istálómat. Maguk hozták a fejemre a bajt, és maguk miatt égett le az istáló, ezért kérem, hogy térítsék meg a káromat.
A nő fordít:
- Rendben fogadós, kapsz a bajaid 2 ezüst.
- Két ezüstöt? Az még arra sem elég, hogy az anyagot megvegyem az új istálóhoz! Munkaköltséggel együtt legalább 2 arany egy új istáló felépítése.
Utána Gren megy oda hozzád, és beszámol a történtekről, ami így hangzik:
Mikor lejön a nagyúr, meghajolok előtte és az asszonyhoz fordulok:
- Asszonyom, tolmácsolna az Úrnak?
- Természetesen.
- Nagyúr. Miután láttam Iarwain sebeit, lejöttem érdeklődni a fogadóstól. Ő azt mondta két vendége távozott addigra innen. Közben bejött Stancil, az égett ujjait fogva és elmondta, hogy valami aranyszerű dolgot fogott meg az istállóban és az égette meg. Ezután kimentem megkeresni, mert gyanítom ugyanaz égette meg ami Iarwaint. A kölyök azt mondta, hogy a szalma felé dobta el miután megégette. Megpróbáltam megkeresni, mert különben felgyújtotta volna az istállót, de sem világosban, sem sötétben nem találtam meg. Valamit viszont találtam, ami nem volt sem melegebb sem hidegebb az istáló levegőjénél, mert sötétben nem láttam. Amikor meg akartam jelölni a környékét az arcomba robbant és felgyujtotta az istálót is. Mentettem amit bírtam de mindent nem tudtam. Ennyi történt Nagyúr.
A törpéhez fordulva:
- Maradunk még 1 nap, mindenki kipihenh magát, a halottal az, amit akartok
Ezek után Malbordus keres fel, és megkérdezi:
- Mi legyen? a vártnál jobban kifáradtunk ezen a reggelen.
Amit a törpének mondott a nagyúr, azzal a te kérdésedre is válaszolt.
És születnek emberek.
Last edited by Chris; 09-04-2006 at 09:44..
|