View Single Post
Old 12-22-2012, 11:38
none none is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 88%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Így 5 tábornok hol X, hol Y százalék bónuszt ad. Mivel X nem egyenlő Y-nal, ezért nem azonos.
Ez egyébként miért baj? Ha én vagyok tábornok ezzel számolhatok, ha az ellenfél, akkor azt se tudja mennyi tábornokkal támadok, ha van gömb, akkor meg tudná, hogy tábornok szem esetén lehet +5%..
Vannak ennél kevésbé logikus dolgok is a játékban..
Egyébként is a tábornok szem hol x, hol y százalék bónuszt ad.. ami a többi szemre nem igaz
A többi szem "azonos" bónuszt ad mindenkinek: kereskedő: -50% pénzlopás, 7500 arany/bank/kör, tolvaj: +1%, varázsló: +1%, gazdálkodó: +10%, tudós: +5%, harcos: +1% föld, +10% egyébre, vándor: -1 kör, kufár: +1 piac, karavánmester: +1 karaván, építész: 20% és -1 kör, stratéga: -30% veszteség és épületek megmaradnak, túlélő: -30%.. Tábornok: 1% és 10% fajtól függően(oké +1 tábornok, de az 8ból 7 fajnak kb semmit nem jelent, míg a többi szem nem "egyfajos").. ha mindenkinek 5% lenne, az beillene a többi szem közé, hiszen az az 5% is mást jelentene arányaiban,( pl egy orknak több, egy embernek kevesebb, ugyanúgy, mint pl a gazdálkodó a törpének több, mint a hullának..) de mégis "egységes" lenne..
Az, hogy azonos számú tábornok más bónuszt ad.. Azonos bánya többet termel a gazdálkodó, mint a nem gazdálkodónál, a tudósnál, mint a nem tudósnál (sőt azonos mennyiségű teki akár több százalékot adhat).. Szerintem ez elférne a többi személyiség által nyújtott bónuszok között..