Quote:
Originally Posted by Ati
Így 5 tábornok hol X, hol Y százalék bónuszt ad. Mivel X nem egyenlő Y-nal, ezért nem azonos.
|
Ez egyébként miért baj? Ha én vagyok tábornok ezzel számolhatok, ha az ellenfél, akkor azt se tudja mennyi tábornokkal támadok, ha van gömb, akkor meg tudná, hogy tábornok szem esetén lehet +5%..
Vannak ennél kevésbé logikus dolgok is a játékban..
Egyébként is a tábornok szem hol x, hol y százalék bónuszt ad.. ami a többi szemre nem igaz
A többi szem "azonos" bónuszt ad mindenkinek: kereskedő: -50% pénzlopás, 7500 arany/bank/kör, tolvaj: +1%, varázsló: +1%, gazdálkodó: +10%, tudós: +5%, harcos: +1% föld, +10% egyébre, vándor: -1 kör, kufár: +1 piac, karavánmester: +1 karaván, építész: 20% és -1 kör, stratéga: -30% veszteség és épületek megmaradnak, túlélő: -30%.. Tábornok: 1% és 10% fajtól függően(oké +1 tábornok, de az 8ból 7 fajnak kb semmit nem jelent, míg a többi szem nem "egyfajos").. ha mindenkinek 5% lenne, az beillene a többi szem közé, hiszen az az 5% is mást jelentene arányaiban,( pl egy orknak több, egy embernek kevesebb, ugyanúgy, mint pl a gazdálkodó a törpének több, mint a hullának..) de mégis "egységes" lenne..
Az, hogy azonos számú tábornok más bónuszt ad.. Azonos bánya többet termel a gazdálkodó, mint a nem gazdálkodónál, a tudósnál, mint a nem tudósnál (sőt azonos mennyiségű teki akár több százalékot adhat).. Szerintem ez elférne a többi személyiség által nyújtott bónuszok között..