View Single Post
Old 11-19-2012, 09:00
Akira Akira is offline
Junior Member

Activity: 0%
Longevity: 65%

Huhh... nagy nehezen átpörgettem ezt a topikot.

Egy apró észre vétellel élnék:

Tudjuk kik alkotják az "új" játékosokat?

Kik ők? Mik ők? Hány évesek? Honnan ismerik ezt a játékot? Ismerőstől, baráttól vagy egy bannerről hallottak róla? Tetszik nekik-e a játék, ha igen akkor miért? Ha nem, akkor mi nem tetszik benne? Milyen hasonló játékot ismernek, amit jobbnak vagy épp rosszabnak tartanak. Ugyan ezt megkérdezhetném a "régi" jmotorosoktól is.

Eléggé "viccesnek" tartom, hogy a célközönségről semmit nem tudni. Így az igényeikről sem lehet sem. Már megbocsássatok, de így akarjátok itt tartani őket? Mintha egy fuldokló háta mögé dobnátok 10m-rel a mentőövet...

Az egyik legtöbb okot, amit a topikban találtam Ati szavaival élve "...a vizualitás hiányára vezetem vissza." Nem a legfőbb ok de ez is közre játszik, igen. Jó példa erre a Facebook Hódító. Ahol nemhogy egy rendes cover sincs berakva, de a profil kép is egy a honlapról "kép mentése más néven" letolt low resolution jpg, amiben a "Hódító" felirat két vége le van vágva. 14 éve amikor én kezdtem a játékot internet elé kerülni is nagy szám volt, akkor nem volt nehéz rátalálni a játékra, de most böngészés közben sehol sem futok bele (sok másikba igen). Ezt és az előzőt is ide véve a legjobb jóindulattal is "managment fail"-nek titulálhatom.
*Tudom, hogy apróság, de az ördög is a részletekben rejlik.*

A másik dolog ami feljött, az a játék statikussága. Ami szintén elüt minden más játéktól amikkel eddig találkoztam. Itt nem tapasztalható a lineáris lassulás folyamata. Ez a már sokat említett gyors kezdés majd tapasztalatszerzés és fejlődés folyamata, ami egy minnél magasabbra jutsz annál lassab és nehezebb folyamatban teljesedik illetve kellene, hogy kiteljesedjen. Figyelembe véve mindazt, hogy a játék körökre osztott és ezt "gyorsítani" igen nehéz feladat. De erre már úgy fest kialakulóban van egy megoldás, amit mindenképp sikerként könyvelek el.

Ati ezt személyesen neked címezném:
Ha összehoznál egy közvélemény kutatást, amit minden főország megkapna -és jobb esetben mindenki ki is töltené- releváns adatokhoz jutnál kik is játszák ezt a játékot, hány évesek, mit szeretnek benne, mit nem stb.
*Ezek az adatok közel sem egyenértékűek a friss regelésekkel vagy a napi fórum hozzászólások számával.*

Kicsit visszakanyarodva a grafikus megjelenésre. A telómon (okos teló de közel sem felső kategóriás) Mass Effect 3-al játszok, amit kerek 1$-ért vettem, zombikat ölök, hd filmeket nézek és könyveket olvasok. Csak tényleg nagyon ritkán hódozok rajta, mert "nem esik kézre" nekem. A Hód marad a pc-én vagy a laptopon. De ott még több stílusában hasonló vagy épp különböző de mindenképp megjelenésben gazdagabb játék van, ami sajnos kivétel nélkül übereli a Hódot. Félre értés ne essék, a Hódnak is oda adom azt az 1$-t vipben. De azért van összehasonlítási alapom, hogy mit kapok érte. Ár- érték arányból nézve szomorúan de nyugodtan kijelenthetem, hogy a Hódító, mint "Entertainment Website" borzalmasan elavult és drága, ahoz képest amit nyújtani tud "piacon" másokkal szemben.

Én midezeket nem szemrehányásként írtam, én NEM tudnék még egy ettől 100x-ta gyengébb játokot se készíteni. Se végzettségem, se affinitásom, se tudásom nincs hozzá. Viszont kijelenthetem, hogy én egy vagyok azok közül akiket itt kell tartani, akikre vigyázni kell függetlenül attól, hogy nem ma kezdtem.

A hibát nem ott kell keresni, hogy lelopják szegény kezdőt és elveszik a kedvét...
Reply With Quote