Félelf
Árnyak:Ha a varázslat aktív, akkor a tolvajok ereje megnő a lakosság 40%-ával, de maximum a tolvajok 30%-ával. (10000 lakos, 1000 tolvaj esetén 1300 a tolvajérték. 1000 lakos, 10000 tolvaj esetén 10400 a tolvajérték) Míg tart a varázlsat, minden haszonszerző- és ártó (kivéve: gyújtás) tolvajakació 100%-al hatékonyabb.
Előnyök
a tolvajok készültsége kevésbé csökken akciónként,
az információszerző varázslatok 10%-kal kevesebb rúnát igényelnek,
védőereje 10%-kal magasabb,
a tolvajlás és lakáshelyzet területén elérhető maximum 40%,
a tolvajlási tudománytekercsek írása 50%-kal olcsóbb.
Hátrányok:
az adóbevétel 10%-kal alacsonyabb,
a támadóerő 10%-kal alacsonyabb,
a támadó varázslatok 30%-kal több rúnába kerülnek,
a tudománytekercsek írása 10%-kal drágább.
Ember:
Tükörvarázs: A varázslat időtartama alatt minden ártó varázslatot visszatükröz. Mivel a varázslat burokként védi az országot, így nehezebb bejutni is oda. A varázslat hatása alatt minden, az ember ellen irányuló katonai akció (ide tartozik a földszerzés, fosztogatás és a mészárlás) 40%-kal kisebb hatásfokú.
Előnyök:
nincs
Hátrányok:
nincs
Szándékosan tettem ide az embert is, mert véleményem szerint a felessel párhuzamosan kell kezelni. A fent említett javaslatok alapján lenne egy olyan feles, ami kimondottam "tolvaj" tolvaj lehetne; sunyi, allattomos, viszonylagos távolból rövid idő alatt nagy károkat tudna okozni, viszont hadi téren továbbra is fogható lenne.
Továbbá lehetne mellette egy olyan "túlélő" ember, amit vari oldalról aktív faji mellett sehogy, hadi úton is csak nagyon nehezen lehetne kezelni. Viszont a tolvajai hoznák az abszolút normát azaz maradna továbbra is a kontroll faj a játékban.
Szerintem a piachoz egyáltalán nem kellene hozzányúlni, én sem örülnék, hogy a nagy nehezen összelopkodott tekijeim "kint is kopjanak".
A bankok átlopásáról csak annyit:
Van felesem és első kézből tapasztalom, hogy a bankok lehetetlenné teszik a kp lopást, ez tény. DE badarság lenne kijelenteni, hogy ez CSAK a hadisok privilégiuma. 5ik szinten vagy teki írással vagy annak az ellopásával lehet nagy zsét szerezni. Ha megvan az alaptőke akkor a 4ik-től kezdve akár egy feles is szaladgálhat 2-3 yarddal, ha akar. A hadisok sem tudnak mástól pénzt lopni max fosztani, de kérdem én: ha valakiről lefosztanak 1-2 yadot, az nem érdemli meg? Nézzen távolt és rejtse el. Ugyan ez igaz bármely fajra is beállítottságtól függetlenül. Ami a bankokkal kapcsolatban viszont tényleg logikátlannak tartok az az, hogy emberhiány mellett is működnek. Nah ez hatalmas WTF!?. Nem elég, hogy kevés kell belőle, hogy maximális védelmet nyújtson de még ember sem szükséges a működéséhez... esély sincs arra, hogy emberhiányt okozzunk és annak köszönhetően lopjunk pénzt...
... de nem. A többség egyből a nagy zsét akarja, semmi taktika semmi gondolkodás és erőfeszítés.
Last edited by Akira; 11-16-2012 at 21:08..
|