Quote:
Originally Posted by Ati
Mi szükség van a piac működésébe belenyúlni? 
|
Ati, többnyire nem a piacot akarjuk 'elkúrni', hanem a játékmenetben pozitív irányban változtatni, oly módon, hogy hangsúlyosabbak legyenek a fajok közti különbségek és többet számítson a tudás.(Az eredeti javaslatról beszélek)
Sajnos ennek más módja nincs, legalábbis én nem igazán találtam olyan ötletet, ami a piac kikerülésével oldhatná meg ezen problémákat. Pedig agyaltam rajta eleget, nem csak idehányok dolgokat.
A fajok foltozgatásával az a difkó, hogy ott ha egy problémát megoldassz előjön 10 másik, pedig minden fajokhoz írt előnynek és hátránynak meg van az oka( az elf prioritása ne a bányászat legyen, az orké ne a varázslás, a felesé ne a támadás stb.), de ezek a hátrányok a jelenlegi játékmenetben néhány fajnál semlegesülnek vagy csekély mértékűek, másoknál pedig kihangsúlyozódnak.
Előbbi többnyire a militáris, utóbbi a nem militáris fajokra érvényes. Az egyensúlyt úgy lehetne visszahozni, hogy a jelenlegi fullhadis irányzatból valamennyire visszamérsékeljük a játékot. Nyilvánvaló, hogy a piaci változtatásnak rengeteg negatív hatása lenne, főleg a kényelmi tényezőket figyelembe véve, de tényleg nem jut eszembe semmi olyan ami a piacot kikerülve a fent leírtakat lehetővé tenné.
A többnyire hadis beállítottságúak(akik többségben vannak) normális, hogy tesznek rá

a maradék pedig kevesen vagyunk ahhoz, hogy valami ütőképes, de kevés áldozattal járó javaslat születhessen.