Quote:
Originally Posted by Dave
Ez a gép ország szerintem nem jó... ezt hogy érted? unlimited tekercs meg nyersi?? meg föld?? vagy hogy? azt kitekizni fél nap, 3 orinak. 3-an rátalálnak, és pár kör elteltével sehol nincs a vagyona, megy minden a régiben. attól nem fogják a kezdőket békénhagyni, mert ugye tekiből sosem elég...
a kezdők meg ugye nem férnek oda ezt te is tudod... hogy egy 3. felet is előtt leszed egy nem kezdő, mint egy kezdő. tehát nekik ettől nem lesz több és jobb... amint elfogynak a javak a császári orikból újra előveszik a kezdőket... ezzel is a tapasztaltabb játékosok fejlődését segítenénk csak. tehát megnőne a szakadék...
|
Az előbb már írtam, de valamiért eltűnt a hozzászólásom. o.O
Szóval, ahogy én elképzelem a császár/gépi orit.
A 'sokan lopják és meggazdagodnak belőle' dolog nem valósulhatna meg, mert mint mondottam volt, nem lenne nála nagy vagyon.
Benn tartana 5-10-15% tekercset, ami folyamatosan termelődne. Így nem tudnál sokat lopni belőle, 10-20-30 tekercsre azért kevés normál játékos pályázik... Egy kezdőnek viszont hasznos, mivel az elején még az is gyorsan növeli a %okat.
Föld.: Ez is egyszerű. Végtelen föld most is van 200 hekin, a 100 védővel rohangáló kezdők személyében. Akiket a morál miatt is rendszeresen püfölnek.
Ha a gépi országot leverik, akkor egyszerűen visszafedez, de maximum 200 hektárig. Így a normál játékosok -akiknek van egy kis lelkiismeretük- ezeket püfölnék a kezdők helyett.
Nyers: Hasonló a tekihez. Lenne X bánya, kevés raktárral. Így egy kevés nyers mindig elhozható tőle, ami a kezdőnek még pont jó, de egy normál játékosnak már hasztalan.
De nem is az lenne a célja ennek, hogy a kezdők ezeken az országokon gazdagodjanak meg. Hanem, hogy küldetések alkalmával kipróbálják a hadi-toli-vari akciókat. És ha már akcióznak, legalább egy kis jutalom is jár érte. Ezzel is motiválva őket, és sikerélményt adva nekik.
A hódító-kvíz is ugyanezt szolgálná. 100 drágakőért vagy 50 tekercsért nem biztos, hogy sűrűn válaszolgatnál rájuk, de egy kezdő még igen. És ha téved, akkor megjelenne a helyes válasz, ezzel is tanítva őket.
Pl.: Mi történik ha egy ember fajú országon ártó varázslatot alkalmazol, de nagyobb az ő mágikus védőértéke, mint a te támadóértéked?
És akkor lenne 3 választási lehetőség.
Ezzel az alapvető hibákat is el lehetne kerülni, mint például a hadi akcióhoz való térkapu nyitást, a miért vagyok beteg mikor nem is hullát ütöttem, stb.
Manapság az emberek lusták olvasni, főleg ha akkora terjedelemről van szó, mint a hódító súgója/kézikönyve. De ha 'jutalomfalatokkal' motiváljuk őket... több esély van rá. És így kevesebb csalódás is éri őket.